Göç

‘Almanların yüzde 40'ı Merkel’i istemiyor’

Yeni yapılan bir ankete göre, Almanların yüzde 40’ı sığınmacı politikası sebebiyle Başbakan Merkel’in istifasını istiyor. Bugün konuşan Merkel, AB ile Türkiye arasındaki sığınmacı anlaşmasının acilen uygulanması gerektiğini söyledi.

[Fotoğraf: AP-Arşiv]

alman focus dergisinin insa isimli bağımsız araştırma şirketine 22 ocak-25 ocak tarihleri arasında yaptırdığı ve 2 bin 47 alman vatandaşının katıldığı ankete göre, katılımcıların yüzde 45,2’si başbakan angela merkel’in mülteci politikasının istifasını gerektirmediğini söylüyor. ancak yüzde 40, mülteci politikasından dolayı merkel’in istifa etmesi gerektiği düşüncesinde.

elector research group’n yaptığı bir başka ankete göre de geçen sene 1,1 milyon mültecinin ulaştığı almanya’da merkel’in muhafazakâr blokuna destek azaldı. eylül ayında yüzde 42 civarında olan destek, yüzde 37 seviyesine indi.

‘göçmen planı acilen uygulanmalı’

bugün italya başbakanı matteo renzi ile görüşen merkel, türkiye ile ab arasında göçmen krizinin çözümüyle ilgili varılan ortak eylem planı’nın acilen uygulanması gerektiğini ifade etti.

italya’nın türkiye’ye yapılacak olan üç milyar euroluk yardıma yaptığı itiraz hakkında konuşan renzi ise, öncelikle brüksel’in bazı konuları netleştirmesi gerektiğini söyledi.

kaynak: al jazeera, reuters ve afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;