Irak Kürdistan Özerk Bölgesi

Barzani’den bağımsızlık referandumu için talimat

Irak Kürdistan Özerk Bölgesi Başkanı Barzani, bağımsızlık referandumu için hazırlık yapılması talimatını verdi. KDP, bölgedeki diğer partilerle görüşmeye başlayacak.

Mesut Barzani [Fotoğraf: Reuters / Arşiv]

irak kürdistan özerk bölgesi başkanı mesut barzani, genel başkanı olduğu kürdistan demokrat partisi’ni (kdp) dün topladı. kdp’nin yetkili isimlerinden aras haso mirhan, barzani’nin bağımsızlık referandumu için bölgedeki diğer partilerle görüşmeye başlanmasını istediğini duyurdu.

mirhan, önümüzdeki günlerde önce kürdistan yurtseverler birliği (kyb) ile; sonra da diğer partilerle bir araya gelerek bağımsızlık için yapılması gerekenleri konuşacaklarını aktardı.

mayıs ayında abd’yi ziyaret eden barzani, kürt halkına kendi kaderini belirleme hakkının referandumla verilmesi gerektiğini belirterek, "ne zaman olacağını söyleyemem ama bağımsız kürdistan geliyor. referandumumuz olacak ama şimdi daeş [irak şam islam devleti - işid] ile mücadeleyle uğraşıyoruz, o nedenle ertelendi ama yapılacak" demişti.

kaynak: al jazeera ve rudaw

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;