Türkiye

Bir haftada ikinci CHP-DSP teması

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu DSP’yi ziyaret etti. Geçen hafta da DSP Genel Başkanı Masum Türker CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmüştü. Son bir hafta içinde iki parti arasındaki bu temas trafiği dikkat çekti. CHP kaynakları 'Seçim işbirliği gündeme gelebilir mi' sorusuna 'Siyasette her şey mümkün’ yanıtını verdi.

Konular: Türkiye
CHP ve DSP yöneticileri son bir haftada iki kez görüştü. [Fotoğraf: AA]

chp ve dsp arasında son bir hafta içinde iki temas gerçekleşti. dsp genel başkanı masum türker ve genel sekreteri hasan erçelebi 5 şubat perşembe günü chp genel merkezi’nde genel başkan kemal kılıçdaroğlu ile görüşmüştü. görüşmeye chp genel başkan yardımcısı mehmet bekaroğlu da katılmıştı.

bugün ise chp grup başkanvekili engin altay ve genel başkan yardımcısı mehmet bekaroğlu dsp genel merkezi’ne gitti ve dsp yöneticileri ile görüştü. al jazeera’ye bilgi veren chp kaynakları bu görüşmenin ‘iadei ziyaret’ olduğunu belirtti. görüşmede genel siyasi gidişatın da konuşulduğunu söyleyen chp kaynakları, iki parti arasında seçimlerde bir işbirliği konusunun gündeme gelip gelmediği sorusuna ise “siyasette her şey mümkün” diyerek açık kapı bıraktı. 

2007’de chp çatısı altında işbirliği yapıldı

2007 seçimlerinde chp ve dsp seçim işbirliği yapma kararı almış, bunun sonucunda da dsp’den 13 isim chp listelerinden aday gösterilmişti. seçim sonrasında meclis’te 112 milletvekiline sahip olan chp, dsp’li 13 milletvekilinin istifasının ardından 99 sandalyede kalmıştı. 

kaynak: al jazeera 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;