Futbol

Borussia Dortmund-Monaco maçı öncesi patlama

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk ayağında oynanacak Borussia Dortmund-Monaco maçı öncesi patlama meydana geldi. Otobüsün camlarının kırılması sonucunda yaralanan Dortmundlu oyuncu Marc Bartra hastaneye kaldırıldı. Karşılaşma Çarşamba gününe ertelendi.

[Fotoğraf: AA]

borussia dortmund takım otobüsü monaco maçı için hareket ederken otobüs yakınında patlama oldu. borussia dortmund kulübü'nün resmi twitter hesabından yapılan açıklamada, otobüsün kalkışı sırasında meydana gelen patlamada bir kişinin yaralandığı belirtildi. otobüsün camlarının kırılması sonucunda yaralanan borussia dortmund'un ispanyol futbolcusu marc bartra hastaneye kaldırıldı. alman kulübü açıklamasında, oyuncuların güvenli bir bölgeye taşındığını vurguladı.

nedeni henüz belirlenemeyen patlama karşılaşmanın oynanacağı signal iduna park'a yaklaşık 10 km uzaklıkta gerçekleşti. alman polisi, takım otobüsüne yakın 3 bölgede patlama meydana geldiğini belirtti. 

[Fotoğraf: AA]

borussia dortmund'un üst yöneticisi (ceo) hans-joachim watzke de, özel televizyon kanalı sky'a yaptığı açıklamada, takım otobüslerinde maddi hasar meydana geldiğini anlattı. watzke, "takımın kaldığı otelin hemen çıkışında takım otobüsüne yönelik bombalı saldırıda bulunuldu. takım, otobüsle otelden caddeye doğru çıktığı sırada 3 patlama meydana geldi" diye konuştu.

watzke, olay sırasında elinden yaralanan borussia dortmundlu futbolcu marc bartra'ya acil müdahale yapıldığını ve futbolcunun hastaneye kaldırıldığını aktardı. 

dortmund emniyet müdürü gregor lange de "bunun doğrudan borussia dortmund takımına yönelik bir saldırı olduğunu varsayıyoruz." dedi. soruşturmada hiçbir şeyi dışlamadıklarını ve en kötü olaydan yola çıktıklarını anlatan lange, şu anda olayın somut olarak arka planının ne olduğunun bilinmediğini dile getirdi.

borussia dortmund kulübü basın sözcüsü fligge de olayda ispanyol futbolcu marc bartra'nın yaralandığını hatırlatarak, "marc bartra bu dakikalarda ameliyat ediliyor. sağ el bileğindeki ön kol kemiği kırılmış durumda." diye konuştu.

dortmund savcısı lücke ise olayın arka planının yoğun bir şekilde araştırıldığını dile getirdi.

"adam öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla soruşturma başlatıldığını söyleyen lücke, "olay yeri yakınlarında bir yazı bulundu." açıklamasını yaptı.

soruşturmanın güvenliği bakımından yazının içeriğine ilişkin bilgi veremeyeceğini ifade eden lücke, yazının gerçek olup olmadığının incelendiğini belirtti.

lücke, yazıda olayla ilgili sorumluluğun üstlenildiğini bildirerek, bu konuda başka ayrıntıyı veremeyeceğini sözlerine ekledi.
 

[Fotoğraf: Reuters]

borussia dortmund'un teknik direktörü thomas thuchel'in de patlamadan dolayı şokta olduğunu vurgulayan watzke, ertelenen karşılaşmada takımlarının iyi bir performans göstermesini ümit ettiğini belirtti.

karşılaşma çarşamba gününe ertelendi. iki takım arasındaki mücadele tsi 19:45'te başlayacak.

öte yandan, ispanya'nın barcelona kulübü internet sitesinden, eski futbolcusu bartra ve borussia dortmundlu taraftarlara "geçmiş olsun" mesajı yayınladı. 

[Fotoğraf: Reuters]

kaynak: reuters ve aa
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;