IŞİD

Davutoğlu: 200’e yakın IŞİD'liyi öldürdük

Başbakan Davutoğlu, Sultanahmet saldırısının ardından Türk askerinin Suriye ve Irak’taki IŞİD mevzilerini 500'e yakın kara atışıyla hedef aldığını duyurdu. 200'e yakın IŞİD mensubunun son 48 saat içinde öldürüldüğünü söyledi.

büyükelçileri çankaya köşkü’nde kabul eden başbakan ahmet davutoğlu, sultanahmet'teki saldırının ardından türkiye’nin işid’e karşı attığı adımları anlattı:

“bu alçakça saldırının deaş [işid] tarafından yapıldığının tespit edilmesini müteakip, silahlı kuvvetlerimize verdiğimiz talimatla o andan bugüne kadar yaklaşık 48 saat içinde deaş mevzilerine suriye'de ve irak'ta 500'e yakın kara atışı vasıtasıyla top ve tank atışıyla taarruzda bulunulmuş ve deaş mevzileri, sığınakları hem başika'da, irak'ta hem de suriye'de sınır boyumuzda bütün imkânlarımızla vurulmuş, 200'e yakın deaş mensubu, bunlar tek tek tespit edilen, aralarında bazı sözde bölge yöneticilerinin de olduğu deaş mensubu son 48 saat içinde etkisiz hale getirilmiştir."

işid’le mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirten davutoğlu, “bundan sonra da türkiye'ye, türkiye'nin misafirlerine yönelecek her tehdit, misliyle mukabele ile cezalandırılacaktır” dedi.

başbakan, sultanahmet saldırganının suriye menşeili olduğunu hatırlatarak, bunun suriyeli mültecilere yönelik önyargıya neden olmaması gerektiğini söyledi. "terörü yapan, suriye menşeili bir deaş'lı diye düşünüp, bütün suriyeli mültecileri, mağdurları, mazlumları tehdit olarak görürsek, deaş'ı yapan, yüce dinimizi istismar eden bir grup olması sebebiyle bütün müslümanları yerkürede potansiyel tehdit gibi görüp, onları uçaklardan indirmeye kalkarsak, işte o zaman tam da terörün istediği tuzağa düşülmüş olur" diye konuştu.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;