Ahmet Davutoğlu

Davutoğlu: Dokunulmazlıkla ilgili süreci derhal başlatma talimatını arkadaşlara verdim

Başbakan Davutoğlu, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili olarak "Biz karar verdiğimiz, söz verdiğimiz hiçbir konuda geri adım atmadık. Bu konuda da süreci derhal başlatma talimatını arkadaşlara verdim" dedi.

başbakan ahmet davutoğlu ile bosna hersek bakanlar konseyi başkanı denis zvizdiç, çankaya köşkü'nde ile bir araya geldi. görüşme sonrasında ortak basın toplantısı düzenlendi:

davutoğlu, dokunulmazlıkların kaldırılması ve cumhurbaşkanı erdoğan'ın teröre destek verenlerin vatandaşlıktan çıkarılması gerektiği yönündeki açıklamalara değindi ve:

"eğer bir kişi bir ülkede otobüs duraklarında kendini araba patlatarak vatandaşların canına kast ediyorsa o ülke ile manevi bağı kopmuş demektir. vatandaşlıktan çıkarılmaları konusunda yeni bir düzenleme gerekiyorsa bunu değerlendiririz dedim. ama şu anda böyle bir çalışma gündemimizde yok. muhalefet partileri tutumlarından vazgeçen tavırlar sergiliyor. biz hiçbir şeyden çekinmiyoruz. bütün dosyaların gelmesi için gerekli çalışmayı yapacağımızı ifade ettik. chp önce ne yapacağını bilemedi, sonra karşı teklif gibi bazı teklifler getirdi. son olarak ifadelerinden anlaşılıyor ki bu meydan okumanın karşısında, olumlu bir cevap verecek cesaretleri, yürekleri, temiz vicdanları yok. böyle olduğu anlaşılıyor.şimdi bize düşen ve derhal yapacağımız husus, bu çerçevede anayasa değişikliği, geçici anayasa maddesi de içinde olmak üzere, yaparak süreci başlatmak. biz karar verdiğimiz, söz verdiğimiz hiçbir konuda geri adım atmadık. bu konuda da süreci derhal başlatma talimatını arkadaşlara verdim."

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;