PKK

Doğubayazıt'ta 1 asker şehit

Ağrı Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçelerini birbirine bağlayan yolda araçları yakan bir grup PKK'lı askerle çatıştı, 1 uzman çavuş şehit oldu. PKK'lılar bir İranlı otobüs muavinini de öldürdü.

Konular: Türkiye, PKK
[ARŞİV] [Fotoğraf: AA]

ağrı'nın doğubayazıt ile van'ın çaldıran ilçelerini birbirine bağlayan karayolunda bir grup pkk'lı araçları durdurdu. pkk'lılar 3 tır ile 2 kamyonu ateşe verdi.

bu sırada yoldan geçen ancak durmayan iran plakalı bir yolcu otobüsüne de ateş açan pkk'lılar otobüsün muavinini öldürdü. 3 iranlı da yaralandı.

olay yerine giden patnos komando alayı'na bağlı time pkk'lılar uzun namlulu silahlar ve roketlerle ateş açtı. açılan ilk ateş sırasında jandarma uzman onbaşı muhammet oruç şehit oldu. yaklaşık 2 saat süren çatışma sırasında, pkk'lılar tendürek dağı'na doğru kaçtı. çatışma sırasında helikopterler de bölgedeki hedefleri ateş altına aldı.

doğubayazıt-çaldıran karayolu ulaşıma kapandığı için her iki yönde de araç kuyrukları oluştu.

genelkurmay başkanı orgeneral necdet özel, ağrı'nın doğubayazıt ilçesinde ölen jandarma uzman onbaşı muhammet oruç'un ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;