Suriyeli Mülteciler

Eroğlu: Türkiye, Suriyelilerin duası ve bereketiyle büyüyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Suriyelilere vatandaşlık verilme süreciyle ilgili, "Türkiye, onların duası ve bereketiyle dünyada ilk dörde giren bir büyüme oranına sahip. Cenabı Allah da onların bereketini veriyor" dedi.

[Fotoğraf: AA]

afyonkarahisar'da şehit yüzbaşı erdinç şatırer'in ailesini ziyaret eden orman ve su işleri bakanı veysel eroğlu, ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. suriyelilere vatandaşlık verilmesi çalışmalarıyla ilgili soru üzerine bakan eroğlu, "tabii ki kriterler mutlaka olacak. özellikle onlar incelenecek. uygun olmayanlar vatandaş olamayacak" dedi. eroğlu, şunları söyledi:

"suriye'de yetişmiş çok insan vardı. benim de orada çok dostlarım vardı. su ve çevre konusunda uzman insanlar vardı. avrupa maalesef bunları hemen kaptı. yani avrupa çok uyanık. hiçbir konuya destek vermiyor. seçilmiş akademisyen olsun, uzman olsun, bu insanları kabul etti. netice itibarıyla bu da avrupa'nın uyanıklığıdır. şimdi 3 milyon suriyeli kardeşlerimize biz bakıyoruz. sözde yardım yapacaklardı. yardım falan şu ana kadar gelmedi. gelir diye düşünüyoruz. şu anda yaklaşık 12-13 milyar lira doğrudan desteğimiz var, ama bu bereket... avrupa'da böyle davrandıkları için büyüme sıfıra doğru gidiyor, ama türkiye, onların duası ve bereketiyle dünyada ilk dörde giren bir büyüme oranına sahip. cenabı allah da onların bereketini veriyor."

"vatandaşlar dere kenarından uzak olmalı"

eroğlu, doğu karadeniz'de kuvvetli yağışlar olduğunu, vatandaşların dikkat etmesi gerektiğini de söyledi. bazı bölgelerde de heyelan riski bulunduğunu belirten eroğlu, şöyle devam etti:

"vatandaşlar dere kenarından uzak olmalı. biz derelerin yüzde 90'nı ıslah ettik, ama halihazırda çok aşırı yağışlar oldu. ordu'da özellikle... dün ordu'daki başta büyükşehir belediye başkanımız enver yılmaz olmak üzere tüm yetkililerle görüştük. bakanlığımızın, diğer bakanlıkların ekipleri orada. burada yapılacak şey; dere yataklarının içine ev yapılmaması. moloz, hafriyat toprağı dökülmemesi lâzım. yıkılan köprüler oldu. 'onların hepsini yapacağız' diye söz verdik. bizim yaptığımız, karayollarının yaptığı köprülerde herhangi bir problem olmuyor. geçmişte imece veya iptidai usulle yapılmış bazı köprüler yıkılıyor. onların hepsini yeniden yapmaya karar verdik."

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;