Türkiye

Helikopterle Yunanistan'a kaçtılar

AFP haber ajansı 8 kişiyi taşıyan bir Türk helikopterin Yunanistan'ın Dedeağaç kentine indiğini duyurdu. Yunan polisine göre helikopterdekiler siyasi iltica talep etti. Yunan Genelkurmay Başkanlığı "Kara Şahin tipi Türk askeri helikopterinin ivedilikle Türkiye'ye iade edilmesi planlanmaktadır" açıklaması yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyu Yunanistan Başbakanı Tsipras'la telefonda görüştü.

Konular: Türkiye

afp haber ajansı yunan polis kaynaklarına dayandırdığı haberinde 8 kişiyi taşıyan bir türk helikopterin yunanistan'ın dedeağaç kentine indiği belirtildi. yunan polisine göre helikopterdekiler siyasi iltica talep etti. reuters 8 kişinin tutuklandığını duyurdu. 

dışişleri bakanı çavuşoğlu konuyla ilgili olarak "helikopterle yunanistan'a kaçan 8 hain askerin derhal teslim edilmesini istedik" açıklamasını yaptı.

yunan genelkurmay başkanlığı, "kara şahin tipi türk askeri helikopterinin ivedilikle türkiye'ye iade edilmesi planlanmaktadır" açıklaması yaptı. 

cnn türk televizyonuna bağlanan atina muhabiri yorgo kırbaki de helikopterin 6'sı üniformalı 8 kişiyi taşıdığını belirtirken, atina yönetiminde helikopterdekilerin darbe girşimini destekleyen gruptan kişilerin olduğu kanaatinin hakim olduğunu belirtti. 

kırbaki'nin aktardığına göre helikopter bir arama kurtarma helikopteri. 

skai.gr haber sitesi de dedeağaç'a inmeden önce acil iniş sinyali veren helikoptere yunan f16'larının eşlik ettiğini bildirdi. 

erdoğan tsipras ile görüştü

cumhurbaşkanı tayyip erdoğan, yunanistan başbakanı alexis tsipras ile akşam konuyla ilgili telefonda görüştü.

cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre tsipras, türkiye’de seçilmiş hükümetin yanında yer aldıklarını ifade ederek, yunanistan’a kaçan 8 darbecinin iadesi için gerekenin yapılacağını belirtti.

demokrasilerde darbelere yer olamayacağına dikkat çeken tsipras, seçilmiş hükümete ve türk halkının iradesine saygı duyduklarını vurguladı. cumhurbaşkanı erdoğan’ın da tsipras’a duygularından ve türkiye’ye desteğinden dolayı teşekkürlerini ilettiği kaydedildi.

kaynak: capital.gr, cnn türk, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;