15 Temmuz darbe girişimi

İki askeri ataşe kayıplara karıştı

Türkiye'nin Atina Büyükelçiliğinde görevli iki askeri ataşe, Gülen örgütü soruşturması kapsamında geri çağrılınca kayıplara karıştı.

[Fotoğraf: Google street view]

anadolu ajansı'nın diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberine göre, türkiye'nin, yunanistan dışişleri bakanlığından akreditasyonlarının iptal edilmesini istemesinden bu yana silahlı kuvvetler ataşesi kurmay albay ilhan yaşıtlı ve deniz ataşesi albay halis tunç'tan haber alınamıyor.

iki askeri ataşenin 13 ağustos'a kadar genelkurmay başkanlığına teslim olması gerekiyor.

yunan basını, askeri ataşelerin aileleriyle birlikte italya'ya kaçtığını iddia etti.

darbe girişiminin başarısz olmasının ardından 8 türk askerini taşıyan bir helikopter yunanistan'a kaçmıştı. 

türkiye askerlerin iadesini talep etmişti. 

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;