Kobani

İtfaiyecilere soruşturma

IŞİD'in Kobani'ye saldırısını protesto için Mardin ve Batman'da yapılan eylemlerde çıkan yangınlara müdahale etmedikleri gerekçesiyle 20 itfaiyeci hakkında soruşturma başlatıldı.

Konular: Türkiye, Kobani, IŞİD
IŞİD'in saldırdığı Kobani'ye destek için yapılan eylemlerde Türkiye'de en az 40 kişi hayatını kaybetmişti. [Fotoğraf: AA / Arşiv]

mardin valiliği'nin idari soruşturmasının ardından cumhuriyet başsavcılığı, mazıdağı itfaiye grup amiri ile nusaybin itfaiye grup amiri'nin de aralarında olduğu 20 itfaiye personeli hakkında soruşturma başlattı. işid'in suriye'nin kuzeyindeki kobani'ye (ayn el arap) 6 ekim 2014'te saldırmasını protesto etmek için mardin ve batman'da yapılan gösteriler sırasında çıkan yangınlara müdahale etmedikleri gerekçe gösterilen itfaiyeciler, "görevi kötüye kullanmak"la suçlanıyor.

itfaiye amirleri ve erleri çıkan yangınlara müdahale etmedikleri iddialarını reddetti. yangınlara anons geldikten sonra zamanında müdahale ettiklerini savundular.

batman belediyesi itfaiye müdür yardımcısı enver anaç, batman cumhuriyet başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında aralarında itfaiye müdürü, amiri ve erlerin de olduğu 11 kişinin ifadelerine başvurulduğunu söyledi.

soruşturma kapsamında çıkan yangınlara geç müdahalede bulunulduğu iddialarının yer aldığını aktaran anaç, şunları ifade etti:

"itfaiye müdürü m.ç, itfaiye amiri u.t ile vardiya çavuşu c.a, itfaiye erleri z.ç, o.ö, e.d, m.a, s.y. r.t, y.a ve i.ş'nin ifadeleri alındı. olaylar sırasında birçok caddenin kapalı olması nedeniyle arkadaşlar müdahale etmekte sorun yaşadı. bu nedenle haklarında soruşturma açılmıştır."

türkiye genelindeki kobani'ye destek eylemleri sırasında çıkan olaylarda 40'tan fazla kişi hayatını kaybetmişti.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;