2015 Genel Seçimi

Kurtulmuş: Hükümet kurma görevi büyük ihtimalle bu hafta verilecek

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük ihtimalle bu hafta içinde hükümet kurma görevini Başbakan Davutoğlu'na vereceğini söyledi.

başbakan yardımcısı numan kurtulmuş, habertürk’e yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan’ın büyük ihtimalle bu hafta hükümet kurma görevini başbakan davutoğlu'na vereceğini söyledi.

“seçimden sonra türkiye’deki her şey hukuk içerisinde yürüyor. önce yemin töreni, ardından meclis başkanı seçilmesi, meclis yönetimleri oluşması. meclis yönetimleri oluştuktan sonra resmen meclis başkanlığı kurulmuş olacak. sonra sayın cumhurbaşkanımız büyük ihtimalle bu hafta içinde, bir günde birinci partinin genel başkanı olan sayın başbakanımıza hükümet kurma görevini verecek. her şey usulünce yürüyor. hepsi olması gereken vakitte oluyor. önce başkanlık divanı’nın tamamlanması sağlanacak  ve süreç işleyecektir. 45 günlük süreç devam edecektir. inşallah hükümet kurulur, eğer kurulmazsa türkiye seçime gidecektir.”

“sorumluluk ak parti’de”

kurtulmuş büyük çoğunluğu tatmin eden bir hükümet kurulmasını dilediğini belirtti:

“seçimlerden birinci çıkan parti ak parti’dir. türkiye’yi hükümetsiz bırakmama sorumluluğu ak parti’dedir. illâ ne olursa olsun hükümet içerisinde olalım, koltuk sevdasında değiliz. önemli olan türkiye’nin hangi istikamete gideceğidir. inşallah büyük çoğunluğu tatmin edecek hükümet kurulur.”

kaynak: habertürk

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;