PKK

Mardin'de 1 polis yaralandı

Mardin’in Nusaybin ilçesinde PKK'nın gençlik yapılanması Y-DGH üyesi bir grup polisle çatıştı, açılan ateşle 1 polis yaralandı.

Mardin’in Nusaybin ilçesindeki izinsiz gösteri sırasında açılan ateşle 1 polis yaralandı. [Fotoğraf: AA]

pkk'nın gençlik yapılanması y-dgh üyelerinden oluşan bir grup, mardin'in nusaybin ilçesindeki ahmet kaya köprüsü üzerinde barikat kurarak yolu trafiğe kapatmak istedi.

olay yerine gelen polis ekiplerinin "dağılın" uyarısına havai fişek, elyapımı patlayıcı ve molotofkokteyliyle karşılık veren gruba polis, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

müdahale sonrasında grup ara sokaklara kaçtı. bu esnada uzun namlulu silahla açılan ateşte bir polis memuru bacağından vurularak yaralandı.

yaralı polis nusaybin devlet hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından mardin devlet hastanesi'ne sevk edildi, durumu iyi.

pazar günü de ardahan'ın göle belediyesi'ne ait aracı gasp eden pkk'lılar jandarmayla çatışmıştı. çatışma bölgesinde pkk'lıların taradığı minibüste 1 kişi ölürken, 2 kişi yaralanmıştı. örgüt, ağrı ve iğdır'da da durdurduğu üç tir'ı da ateşe vermişti. 

nusaybin ile karşısındaki suriye'nin kamışlı kenti arasındaki bölgeye askerler tarafından güvenlik ve yasadışı geçişleri engellemek için hendek kazılmasına tepki gösteren ydg-h'liler de polisle çatışmıştı.

kck yürütme konseyi eşbaşkanlığı'ndan cumartesi günü yapılan açıklamada, "ateşkesin istismar edilmesinin kabul edilmeyeceği" savunulmuştu. örgüt ayrıca kalekol, baraj yapımlarına tepki göstererek, artık tüm barajları ve baraj yapımında kullanılan araçları hedef alacaklarını söylemişti.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;