PKK

PKK'dan ‘üzgünüz’ açıklaması

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde ikisi bebek, biri çocuk 6 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından PKK'nın silahlı kanadı HPG, ”sivillerin ölmesinden dolayı üzüntü duyduklarını” açıkladı.

Konular: PKK, Türkiye
cinar
[Fotoğraf: Kadir Konuksever / Al Jazeera Türk]

diyarbakır’ın çınar ilçesinde, pkk’nın emniyet müdürlüğü’ne bomba yüklü araç, roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırısında ikisi bebek biri çocuk ve biri de polis memuru olmak üzere 6 kişi hayatını kaybetmişti. saldırıda 39 kişi de yaralanmıştı.

fırat haber ajansı'nın haberine göre, pkk’nın silahlı kanadı hpg, saldırıda güvenlik güçlerini hedef aldıklarını savundu ve ”sivillerin ölmesinden dolayı üzüntü duyduklarını” söyledi.

demirtaş: siviller için özür dilemeliler

hdp eş genel başkanı selahattin demirtaş, saldırının kimler tarafından yapıldığını bilmediklerini ancak sorumluların kamuoyundan özür dilemesi gerektiğini söylemişti.

"üstlenen çıkar mı ya da sorumluları devlet tarafından tespit edilir mi? bilmiyoruz. ama orada katledilen sivil, bebek, çocuklar için bunu yapanların çıkıp, açıkça kamuoyundan özür dilemesi lazım” diyen demirtaş, “hükümet bunu yapabilir mi? cizre'deki ve diğer yerlerdeki bebek, çocuk, sivil katliamları için yapamaz, kabul bile etmiyor. ama çınar'da kim yaptıysa, cizre'de kim yaptıysa, silopi'de, sur'da, silvan'da ya da başka yerde özür istemek, özür dilenmesini beklemek, halk olarak, toplum olarak beklemek hepimizin hakkıdır. bir daha böyle şeylerin yaşanmayacağına dair bir özür beklemek hepimizin hakkıdır" diye konuşmuştu.

kaynak: anf

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;