Suriye'de iç savaş

Reuters: Dabık operasyonu başladı

Reuters, muhaliflere ve Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne dayandırdığı haberinde, Türkiye destekli muhalif grupların Dabık operasyonuna başladığını duyurdu.

reuters haber ajansı, muhalif bir komutan ve suriye insan hakları gözlemevi'ne dayandırarak, türkiye destekli muhalif grupların dabık operasyonuna başladığını duyurdu. 

suriye sınırındaki kilis'te konuşlu fırtına obüsleri ve çok namlulu roket atar'lar (çnra) ile işid hedefleri sabah saatlerinde vurulmaya başladı.

genelkurmay başkanı orgeneral hulusi akar suriye'deki operasyonlarla ilgili başbakan binali yıldırım'ı arayarak bilgi verdi.

çarşamba günü işid’in denetimindeki ihtemlat köyüne giren öso birlikleri mayın ve bomba tuzaklarının yoğunluğundan dolayı birkaç saat sonra çekilmek zorunda kalmıştı.

öso, pazartesi günü de, cariz, yahmul, keferhan, tugli ve şeyh rih dahil olmak üzere 10 köyü ele geçirmişti.

kaynak: reuters, dha, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;