Türkiye

'Son sözü Erdoğan ve Öcalan söyler'

DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle barış için karşılıklı iradenin devam ettiğine inandığını söyledi.

Konular: Kürt sorunu, KCK, PKK
Hatip-Dicle
Hatip Dicle, KCK operasyonları kapsamında tutuklu bulunduğu cezaevinden çıktıktan sonra DTK Başkanı seçildi. [Fotoğraf-DHA]

dep eski milletvekili ve demokratik toplum kongresi (dtk) genel başkanı hatip dicle, çözüm sürecinde devlet adına son sözü cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan ile pkk lideri abdullah öcalan'ın söyleyeceğini belirterek, "son sözleri hala barış umudu yönünde söylüyorlarsa bu süreç devam edecektir. onun için bence insanların tedirgin olmasına gerek yok" dedi.

çözüm sürecinde epey ilerleme kaydedildiğini söyleyen dicle, ‘ellerin tetikten çekildiğini,’ bunun da kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyledi. barış için karşılıklı iradenin devam ettiğine inandığını da belirtti:

 “sayın öcalan'ın son mektubu gerekse cumhurbaşkanının sert üslubuna rağmen 'ben bu yola baş koydum devam edecek çözüm süreci’ bu sürecin devam edeceği anlamına gelir. son sözü söyleyenler devlette sayın cumhurbaşkanı, kürt tarafından sayın öcalan, son sözü hala barış umudu yönünde söylüyorsa bu süreç devam edecektir. onun için bence insanların tedirgin olmasına gerek yok."

kobani için hükümetten yardımlar

kürt siyasetçilerin ve öcalan'ın devlet müzakere heyetiyle sürekli kobani’de bir katliamın yaşanmaması için yardım koridoru açılması yönünde görüşmeler yaptığını söyleyen dicle, hükümetin insani yardımlar yaptığını da anımsattı:

hükümetin yaptığı insani yardımları gizleyerek vicdansızlık yapmıyoruz. ama sonuç şu: gerek pyd eşbaşkanı, gerek güney kürdistan yönetimi açıklamalarda bulundu. silahların gönderilmesi için koridor açılmasını istediler. ypg'nin elindeki hafif silahlar ile ve uluslararası koalisyonun havadan bir, iki tankı vurması ile ilerleyiş durdurulamazdı. kobani'nin bir tek penceresi ve nefes borusu türkiye kalmıştı. bu nedenle ısrarla koridor açılmasını istiyorlardı. türkiye'den beklenen şuydu: biz bir çözüm süreci yürütüyor. biz geniş bir türk-kürt ittifakı ile ortadoğu'da en azından bu badireler içinde birlikte hareket etmek istiyoruz."

 kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;