PKK

Sultanbeyli'de bombalı saldırı

İstanbul Sultanbeyli’deki Fatih Polis Merkezi’ne bombalı araçla düzenlenen intihar saldırısında 4 polis memuru ve 7 vatandaş yaralandı. Saldırı sonrası olay yeri inceleme ekibine ateş açıldı. Çıkan çatışmada 1 polis şehit oldu. İki saldırgan öldürüldü. Saldırganlardan biri Bingöllü 25 yaşındaki Burak Boğakan.

sultanbeyli petrol yolu caddesi'ndeki üç katlı polis merkezine bombalı araçla saldırı düzenlendi. fatih polis merkezi’ne düzenlenen intihar saldırısında 4 polis memuru ve 7 vatandaş yaralandı. saldırgan öldü. emniyet kaynaklarının al jazeera'ye verdiği bilgiye göre saldırgan pkk'lı. saldırıda yaralanan biri komiser yardımcısı 3 polis memuru ile 4 vatandaş kaldırıldıkları sultanbeyli devlet hastanesi'nde yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildi. 

saldırı sonrası ateş açıldı: 1 polis şehit

sabah saatlerinde bomba yüklü araçla saldırının düzenlendiği sultanbeyli'deki fatih polis merkezi yakınında önlem alan güvenlik güçlerine ateş açıldı.  çıkan çatışmada istanbul emniyet müdürlüğü bomba inceleme ve imha şube müdürü beyazıt çeken şehit oldu.  sultanbeyli devlet hastanesine kaldırılan beyazıt çeken, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

çatışmada 2 saldırgan öldürüldü. ölü ele geçirilen saldırganlardan biri 1990 bingöl doğumlu burak boğakan. emniyet kaynakları bu kişinin 6 yıldır örgüt kırsalında faaliyet gösterdiğini belirttiler.

bombalı saldırının ardından yangın çıkan binada kısmi çökme meydana geldi. binanın yakınındaki bazı ev, işyeri ve araçlarda da hasar oluştu.

patlamanın ardından olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. yaralılar sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından sultanbeyli devlet hastanesi'ne kaldırıldı. itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın da söndürüldü. 

bir adrese operasyon

aralarında özel harekât polislerinin de bulunduğu çok sayıda polis ekibi karakol çevresinde güvenlik önlemlerini arttırdı. 

saldırıyla ilgili olarak polis ekipleri sultanbeyli'de bir adrese operasyon düzenliyor.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;