Suriye'de iç savaş

Suriye'de Rusya - PYD işbirliği

Rusya'nın Suriye temsilcisi Mihail Bogdanov, PYD Eş Başkanı Salih Müslim'le görüştü. Taraflar "IŞİD'e ve diğer terör örgütlerine karşı" mücadelede çabaların birleştirilmesi kararı aldı.

rusya devlet başkanı vladimir putin'in ortadoğu ve afrika özel temsilcisi ve dışişleri bakanı yardımcısı mihail bogdanov, pyd eş başkanı salih müslim'le görüştü. rusya dışişleri bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, perşembe günü paris'te yapılan görüşmede taraflar, işid’e ve bölgedeki diğer örgütlere karşı mücadelede çabaların birleştirilmesi konusuna odaklandı.

görüşmede suriye krizinin cenevre'de 30 haziran 2012'de düzenlenen toplantıda alınan kararlar gereği, ülkenin bağımsızlığı ve toprak bütünlüğü göz önünde bulundurularak çözülmesi gerektiği ve ülkedeki tüm etnik azınlıkların yasal haklarının teminatı vurgulandı.

bogdanov kısa süre önce de suriye’de uçuşa kapalı bölge fikrine karşı olduklarını açıklamış, “suriye’nin egemenlik haklarına saygı duymalıyız” demişti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;