Başkanlık sistemi

Yıldırım: İstikrarın adresi başkanlık

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Türkiye'nin, istikrar için tek adresinin başkanlık sistemi olduğunu; sistemin artı ve eksilerinin anlaşılması için konunun önyargısız konuşulması gerektiğini söyledi.

[Fotoğraf: AA]

ulaştırma, denizcilik ve haberleşme bakanı binali yıldırım, istikrarın tek adresinin başkanlık sistemi olduğunu söyledi. anadolu ajansı’nın editör masası'na konuk olan yıldırım, “bunun için başkanlık konuşulsun istiyoruz. önyargılarla konuşulmasın. vatandaş, başkanlık sisteminin artısını eksisini anlasın. 'ülke bölünecek', yok böyle bir şey" dedi.

yönetim sistemi ile ülkenin sisteminin ayrı şeyler olduğunu ifade eden yıldırım, "türkiye cumhuriyeti kuruluşundan bugüne üniter yapıya sahip bir cumhuriyet, yönetim şekli demokrasi, eyalet sistemi yok. biz diyoruz ki türkiye'nin rejimi cumhuriyettir, yönetim şekli demokrasi. bunun içinde başkanlık olabilir, parlamenter sistem olabilir" diye devam etti.

türkiye’nin dünyanın söz sahibi ülkelerinin arasına girmesi için istikrara ihtiyacı olduğunu söyleyen yıldırım, "istikrarın tek adresi de başkanlıktır" diye konuştu.

"erdoğan siyaset sihirbazı değil, siyasetin ustası"

türkiye'de 7 haziran ile 1 kasım arasında keskin bir siyasi değişim yaşandığına işaret eden yıldırım, şöyle konuştu:

"bu siyaset tarihinde öngörülmüş, hesap edilmiş bir şey değil. bu 1 kasım sonuçlarını görünce siyaset uzmanları, özellikle batı ülkeleri, 'erdoğan bir siyaset sihirbazı' dediler. erdoğan siyaset sihirbazı değil, siyasetin ustası. 40 yıllık bir siyasi geçmişi var, öngörüsü var. ülkenin istikrarsızlıktan ne kaybedeceğini gördü ve inisiyatif aldı, risk aldı. vatandaş da gördü."

‘450 bin masum insanın ölmesine niye seyirci kaldınız?’

yıldırım, rusya ile abd arasında suriye'de varılan anlaşmaya ilişkin olarak da, “maalesef gerek rusya, gerek abd bölgede belli ki bazı konularda bir zımni anlaşma içerisine girmişler. madem anlaşacaktınız 450 bin masum insanın, çocuğun, büyüğün ölmesine niye seyirci kaldınız bugüne kadar” diye tepki gösterdi.

yıldırım, "pyd'nin terör örgütü olduğunu kanıtlayan olay ve belgelere rağmen abd'nin bu tutumunu anlamakta zorlanıyoruz" dedi.

üçüncü köprü

bakan yıldırım, üçüncü köprü inşaatı ile ilgili de, “zannediyorum son 150 metresi kaldı birleşmeye. önümüzdeki 5-10 gün içerisinde köprü tabliyesiyle, askı halatlarıyla köprü silueti ortaya çıkacak. köprünün tamamen bitmesi mayıs ayında...” dedi. yıldırım, bağlantı yollarının da tamamlanmasıyla köprünün ağustos’ta trafiğe açılacağını söyledi. 

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;