Blog

Bile bile lades

Al Jazeera'den Enver Hasanoğlu, Beşiktaş-Arsenal maçı öncesi Olimpiyat Stadı'nın nabzını tuttu. Taraftarlar en çok 45 kişinin günlerce çalışıp hazırladığı pankartın UEFA tarafından stada sokulmamasından dertli.

Konular: Spor, Futbol, Beşiktaş

beşiktaş- arsenal maçı öncesi atatürk olimpiyat stadı ve çevresinde en çok konuşulan konu, günlerce emek hazırlanarak hazırlanan ve uefa tarafından içeriye alınmayan, üzerinde de italyanca olarak "zafer bizim olacak" yazılı pankarttı. bazı taraftarlar daha önce manchester united maçında aynı sorunları yaşamalarına rağmen aynı harfin kullanılmasını 'bile bile lades' olarak tanımlıyor.

atalar isimli taraftar grubunun aktif üyelerinden ozan kara, pankart için 45 kişinin günlerce çalıştığını ve emeklerine yazık olduğunu söylüyor: 

"böyle bir şey daha önce de başımıza gelmişti manchester maçında. bence dikkat edilmeliydi. bile bile oldu bu."

22 yaşındaki üniversite öğrencisi, sosyal medyada özellikle rakip taraftar gruplarına espri konusu olan italyanca kullanılması konusunda ise şunları söylüyor:

"tribün kültürünün doğup şekillendiği ülke italya'dır. beşiktaş'ın da hem juventus hem de livorno takımıyla çok yakın ve güzel ilişkileri var. italyanca tribünlerin evrensel dilidir"

pankartı hazırlayan çarşı grubunun liderlerinden tuncer gencer de uefa'nın tavrına anlam veremediğini söylüyor. ona göre pankarttaki o özel 'a' harfi anarşi'nin değil, beşiktaş'a duydukları aşkın 'a'sı.

gencer'e neden italyanca diye sorduğumuzda biraz da sinirlenerek "rakibimiz ingiliz, neden onun dilinde yazalım. ayrıca biz yıllardır 'forza beşiktaş' diye bağırıyoruz" diyor.

atatürk olimpiyat stadı'nda ingiliz taraftarlar için 5 bin kişilik yer ayrıldı ama gelen taraftarların sayısı bini bulmadı.

gelenlerden biri robert whizzaker. beşiktaş'ın arsenal'e göre daha hazır göründüğünü düşünen 45 yaşındaki taraftar, zorlanarak da olsa maçı arsenal'in kazanacağı görüşünde.

whizzaker, formasıyla gün boyunca rahatça dolaştığını belirterek ev sahibi takımın taraftarlarından çekinmediğini söylüyor ve ekliyor: "ters bir şey yapmazsanız kimse size ters bir şey yapmaz"

bodrum tatilini yarıda keserek istanbul'a maça gelen bir başka arsenalli marry coggin ise mesut özil'in türk taraftarların önünde oynayamacak olmasına üzüldüğünü söylüyor. coggin, özil'in yorgun olduğunu ancak çok yakında büyük bir patlama yapacağını düşünüyor.

atatürk olimpiyat stadı'ndaki en renkli gruplardan biri de, üç otobüsle türkiye'ye gelen bulgar arsenal hayranlarıydı. yaklaşık 150 kişiden oluşan grubun lideri lily demireva, avrupa'daki her maça gittiklerini anlatıyor.

demireva'ya göre ise wenger'in dediği gibi beşiktaş zor bir eşleşme ama arsenal iyi bir takım ve maçı 2-0 kazanacak.

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;