Blog

Galatasaray ve Atletico Soma için buluştu

Galatasaray ve Atletico Madrid’i Soma yararına buluşturan maç 0-0 bitti. Al Jazeera Muhabiri Hilmi Sever İzmir’den ve maçtan izlenimlerini yazdı.

Konular: Futbol, Soma'da Facia

 

izmir'de çok farklı duygularla izlediğimiz bir maç oldu. bir yanda şampiyonlar ligi'nde mücadele edecek iki takımı izlemenin heyecanı, diğer yanda ise izmir'de oluşumuzun asıl sebebi soma.

izmirli futbolseverler hem soma'ya yardım için hem de uzun süren galatasaray özlemlerini dindirmek için sabahın erken saatlerinden itibaren formaları ile sokaklara çıkmıştı.

eşsiz güzelliği ile kordon'da sarı kırmızılı renkler hakimdi. tek sıkıntı ise izmir'in yılın en sıcak günlerinden birini yaşıyor olmasıydı.

maç akşam dokuzda olmasına rağmen, izmir atatürk stadı'nın etrafı öğleden sonra hareketlenmeye başladı.

soma'dan gelenleri, galatasaray ve atletico madrid takımlarının gelişinden daha büyük heyecanla karşıladım. onların yüzündeki ufak bir tebessüm, bu organizasyonun amacına ulaşması anlamı taşıyordu. ve umduğumuz gibi de oldu. yaşadıkları büyük acıya rağmen, çocukluğun verdiği masumlukla, etraflarına gülümseyerek bakıyorlardı.

stada girerken bir çocuğun 'arda'yı görünce kalbim dayanmaz' sözleri ise herkesin tebessüm etmesini sağladı. ve o bekledikleri an geldi çattı. önce iki takımın teknik direktörü cesare prandelli ve diego simeone ile bir araya geldiler. ardından ise önce galatasaray ve sonrasında ardalı atletico madrid. o an için onlardan mutlusu yoktu.

karşılaşma öncesinde soma'da yaşamını yitirenler ve geçtiğimiz hafta talihsiz bir şekilde hayata gözlerini kapatan meslektaşımız erkan koyuncu için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

saygı duruşunun ardından ise 'her yer soma her yer karanlık' tezahüratı atatürk stadı'nı inletti.

ultraslan'ın açtığı 'seni unutmayacağız erkan koyuncu' pankartına ise söylenecek söz yoktu. 

statta soma için fazla bir pankartın olmaması dikkat çekti. istanbul'dan getirilen 'soma kömük diyarı galatasaray'ın büyük taraftarı yanınızda' pankartını saymazsak.

maçın başlama saatinde bile sıcaklık 34 dereceyi gösteriyordu.

tribünlerde yanan meşaleler, telefon ışıkları ve meksika dalgası görsel bir şölen sunuyordu. 

ilk yarıda açık tribünde taraftarlar arasında yaşanan gerginlik ise kısa süreli olsa da bu akşama hiç yakışmadı. tribünlerde yaklaşık 45 bin kişi vardı. bu rakamın soma'ya faydası ise yaklaşık 2 milyon tl oldu. 

aşırı sıcak ve nem nedeniyle karşılaşmanın her iki yarısında da su molası verildi. futbolcular fazlasıyla zorlandı. 

maçtan da bahsedecek olursak galatasaray'da bruma, muslera ve felipe melo öne çıkan isimler oldu. atletico madrid'de ise mario mandzukic, chelsea'ye transfer olan diego costa'yı hiç aratmayacağını gösterdi.

90 dakikalık mücadeleyi izlemeye gelen seyirciler gol göremedi ama soma'ya bir nebze de olsa yardım ettiklerini bilmenin huzuru vardı.

tabii ki maç öncesinde konuştuğumuz maden işçilerinin de söylediği gibi soma unutulmamalı ve hatırlanmaya devam etmeliydi.

kaynak: al jazeera
 

Hilmi Sever

Spor Muhabiri Devamını oku

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;