Blog

'Her Alman takımı aynı mıdır?'

Dortmund’un ligdeki kötü gidişine rağmen, Galatasaraylı taraftarlar Almanya’nın dünya şampiyonluğunu ve Bayern’in dün gece attığı yedi golü unutmuyor. Al Jazeera Muhabiri Hilmi Sever’in Arena izlenimleri.

Konular: Spor, Futbol, Galatasaray
Galatasaray, Arena'da bu sezon oynadığı ilk Şampiyonlar Ligi maçında Anderlecht ile berabere kalmıştı. [Fotoğraf: Hilmi Sever/Al Jazeera Türk]

devler ligi'nde iki maç sonunda bir puanda kalan galatasaray, borussia dortmund ile gruptaki kaderini belirleyecek maça çıkacak.

yolların kapatılacağı haberi ve metronun çalışmaması bazı taraftarları korkutup yola erken çıkmalarına neden olmuş. toplu taşımayı tercih eden ve seyrantepe metro istasyonunda inen taraftarlar, galatasaray kulübü tarafından ayarlanan otobüslerle stada yakın bir noktaya kadar ücretsiz olarak getirildiler. ardından ise yaklaşık 10 dakikalık bir yürüyüş onları bekledi.

taraftarların büyük çoğunluğu stat etrafına kurulan fanzone'larda eğlenerek maç saatini bekledi. 

karaborsacılar geri döndü

sarı kırmızılı taraftarlar bu maça passolig kartlarının yanı sıra gişelerden aldıkları biletlerle de giriş yapabildi. kale arkası tribün biletleri maça saatler kala biterken, doğu ve batı tribün biletlerinin satışı maçın başlamasına kısa bir süre kalaya kadar devam etti.

bilet satışının olması, geçmiş yılların olmazsa olmazları karaborsacıların yeniden ortaya çıkmasına da sebep oldu. rakip 'yabancı' bir takım olduğu için ingilizce de şanslarını deniyorlardı; 'bilet', 'ticket'...  

konuştuğumuz taraftarların büyük çoğunluğu biletle girilen bu maçlarda da bir olay olmayacağından emin. passolig'le tribünlerden soğutulduğunu düşünüyorlar. bir şampiyonlar ligi maçına girebilirken, süper lig maçına neden girilemediğini sorguluyorlar. 'avrupalı bilmiyor, biz daha mı iyi biliyoruz!' yorumları da eksik olmuyor. taraftarlar, 110 liradan başlayan bilet fiyatlarının da türkiye şartlarına göre çok pahalı olduğunun altını çiziyorlar.

bayern münih tedirginliği

alman futbolunun son yıllardaki yükselişi arena etrafında günün konusuydu. hararetli tartışmalara giren taraftarların başlıca maddeleri; almanya'nın dünya kupası'nı kazanması, iki sezon önce şampiyonlar ligi'nde oynanan bayern münih-borussia dortmund finali ve bayern münih'in dün gece aldığı 7-1'lik roma galibiyetiydi.

alman futbolunun gücü ve sistemini öven taraftarlar 'her alman takımı, bayern münih gibi değildir. hepsi aynı değildir' diyerek sözlerini toparlıyorlardı. borussia dortmund'un ligde aldığı kötü sonuçlar da galatasaray taraftarlarının galibiyete olan inançlarını artırıyordu.

kombineleri olan ve her maça geldiklerini söyleyen gökhan ve mustafa kardeşler, alman takımlarına karşı oynamanın zor olduğunu ancak sarı kırmızılı futbolcuların bireysel hataları en aza indirerek üç puanı alabileceğini düşünüyor.

fenerbahçe galibiyeti motivasyonu

galatasaray'ın wesley sneijder'in attığı gollerle kazandığı fenerbahçe galibiyeti, sıkıntılı başlayan sezonda yüzleri güldürmeyi başardı. iki sezon öncenin finalisti borussia dortmund'a karşı, takımlarına olan inançlarını tazeledi.

bu ortam, galatasaray store'daki satışlara da yansıdı. yetkililerden aldığımız bilgilere göre, özellikle son üç günde ürün satışlarında bir hareketlilik söz konusu.

kaynak: al jazeera

Hilmi Sever

Spor Muhabiri Devamını oku

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;