Blog

İhsanoğlu’na 'kale' morali

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, 'CHP’nin kalesi' olarak nitelendirilen İzmir’de moral buldu. Kendisini destekleyen partilerin üyelerinin yoğun ilgisiyle karşılanan İhsanoğlu, seçimde yüzde 60 oy alacağını söyledi.

Konular: Türkiye
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Zübeyde Hanım'ın mezarına karanfil bıraktı. [Fotoğraf: Turaç TOP / Al Jazeera]

başta chp ve mhp, 9 partinin çatı adayı ekmeleddin ihsanoğlu, ziyaretinin merakla beklendiği izmir’deydi. ihsanoğlu’nun, ilk kez izmirlilerle buluşacağı ziyaretinde, kendisini destekleyen partilerin üyeleri havalimanına akın etti. vip çıkışında merak ve heyecanla bekleyen partililer arasında chp’lilerin bariz üstünlüğü göze çarptı. “sayın cumhurbaşkanımız hoş geldiniz” yazılı pankart ve anonsla karşılanan ihsanoğlu’nun havalimanından çıkışında izdiham yaşandı. partililer fotoğraf çekmek, ihsanoğlu’nu yakından görmek için birbirleriyle yarıştı. kendisini bekleyenlere el sallayan, isteklerini kırmayan ihsanoğlu, kısa süreli izdihamın ardından, “gençlik seninle” sloganı ve alkışları arasında, üzerinde kız çocuğuyla fotoğrafı bulunan otobüse bindi. plakasında ihsanoğlu yazılı otobüs, “ekmek için ekmeleddin” yazılı afişle giydirilmişti. ihsanoğlu, otobüsün ön camından partilileri selamlarken, karşılamaya gelenlerin yaptıkları bozkurt ve zafer işaretleri birbirine karıştı.     

İhsanoğlu'nu karşılamaya gelenlerin bozkurt ve zafer işaretleri birbirine karıştı.
[[Fotoğraf: Turaç Top/Al Jazeera]]

“sizin gibisini özledik”

yaklaşık 100 araçlık konvoyla yola çıkan ihsanoğlu, gaziemir, karabağlar, üçyol, konak’tan geçip şehir turu atarak ilk durağı karşıyaka ilçesine gitti. ihsanoğlu’nun otobüsüne polislerin eskortluk yaptığı konvoyda, zaman zaman chp ve mhp’liler arasında sözlü tartışma yaşandı. konvoyun geçtiği yerlerde trafik sıkışırken, 42 derece sıcaklığa rağmen yol boyunca duran bazı izmirliler, ihsanoğlu’na sevgi gösterisinde bulundu. aynı ilgiyi ihsanoğlu’nun kentte ilk ziyaretini yaptığı zübeyde hanım’ın mezarı başında görmek de mümkündü. ihsanoğlu, burada efeler ve gaziler tarafından karşılandı, boynuna yöresel şal ve karşıyaka atkısı asıldı. balkondakiler tarafından da alkışlandı. ihsanoğlu’na yönelik destek, özellikle kadınların sözlerine yansıdı. biri “sizin gibisini özledik”, diğeri ise “adamın yüzünde nur var” diye bağırdı. “göremedik” diye bağırıp çevresindeki kalabalığa tepki gösterenler de vardı. ilgiden memnun olan ihsanoğlu, taktığı gazi şapkasıyla, zübeyde hanım’ın mezarına, karanfillerden oluşan çelenk bıraktı, dua okudu.

oy oranını açıkladı, alkış koptu 

[[Fotoğraf: Turaç Top/Al Jazeera]]

ihsanoğlu, daha sonra, latife hanım köşkü’nün bahçesinde “türkiye’nin cumhurbaşkanı” yazılı standın önünde basının karşısına çıktı. sıcak havaya rağmen bahçe doldu taştı. ihsanoğlu’nun gördüğü ilgi, sözlerine de yansıdı. “izmir artık kararını vermiştir. 10 ağustos’ta bize mührünü basacağının kararını vermiştir” diye konuşmasına başlayan ihsanoğlu, izmir’in kendisi açısından önemine değindi. “burada akrabalarım, ailem var. askerliğimi de bornova’da yaptım” diyen ihsanoğlu, cumhurbaşkanı seçimleri başta olmak üzere, gazze’ye yönelik israil saldırısına ve emniyet mensuplarına yönelik operasyona kadar üzere birçok konuya değindi. basın toplantısında ihsanoğlu, vatandaş ve basın mensuplarının da sorularını cevaplandırdı. “başbakan benim oyum yüzde 56 demişti, sizinki nedir” sorusuna ihsanoğlu, “bizim tespitimiz, oy oranımız yüzde 60” cevabını verdi. cevapla birlikte bahçeden alkışlar yükseldi. ihsanoğlu’nun izmirlilerden bir de isteği oldu, “yazın rehavetine kapılmadan sandığa sahip çıkın, oyunuzu kullanın” dedi.

ihsanoğlu’nun ziyareti sırasında planlanan karşıyaka ve kemeraltı çarşısı gezileri ise iptal edildi. hem havanın sıcak olması hem de ihsanoğlu’nun oruçlu olması gerekçe gösterildi. ihsanoğlu, büyükşehir belediye başkanı aziz kocaoğlu’nu makamında da ziyaret ettikten sonra otelde dinlemeye çekildi. ihsanoğlu’nun ziyaretlerinde, seçim sloganındaki ekmeği, bulunduğu yerlerde görmek mümkün olmadı.

kaynak: al jazeera

 


   


 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;