Blog

Kâğıt bilette de durum aynı

Beşiktaş taraftarı, Passolig ve e-bilet uygulaması olmamasına karşın, Partizan maçında da tribünleri boş bıraktı. Olimpiyat Stadı'nda bulunan Al Jazeera muhabiri Enver Hasanoğlu bunun nedenini taraftarlara sordu.

Konular: Spor, Futbol, Beşiktaş
Beşiktaş Sırbistan'da oynadığı maçı 4-0 kazanmıştı [Enver Hasanoğlu-Al Jazeera]

e-bilet ve passolig'i protesto eden ve statlara gelen kitlenin büyük çoğunluğunu oluşturan beşiktaşlı bazı taraftar grupları, e-bilet uygulaması olmamasına karşın partizan maçında da tribünleri boş bıraktı.

maçın başlamasına bir buçuk saat kala bile stadın etrafında sadece güvenlik görevlileri ve seyyar satıcılar vardı.

herhangi bir olay çıkma ihtimaline karşı güvenlik önlemlerinin düzeyi arttırılmıştı.

stadın etrafında dolaşırken çok az sayıdaki siyah beyazlı taraftar arasından birine yaklaşıp bu tepkinin nedenini sordum.

diren tekin isimli taraftar normalde passolig almamış. lig maçlarına gitmiyor. ancak avrupa maçlarını nerede olursa olsun kaçırmıyor.

passolig almamasının nedenini. "bir bankanın zorunlu müşterisi olmak istemiyorum"şeklinde açıklıyor.

e-bilet olmadığı halde diğer taraftarların neden gelmediğini sorduğumdaysa ilginç bir noktaya değiniyor.

taraftarlar, kağıt biletlerden de passolig uygulayıcısı bankaya pay verildiğini düşündüğünden e-bilet uygulaması olmasa da beşiktaş'ın kendi sahasındaki hiçbir maçına gelmiyor. diren tekin de, hiçbir maça gitmeyerek tepkisini göstermek istediğini ancak içinde beşiktaş sevgisi yüzünden bunu yapamadığını söylüyor. 

maç için stada gelen sırp taraftar sayısı da oldukça azdı.

sultanahmet'te toplanan iki otobüs dolusu taraftar, polis eşliğinde olimpiyat stadı'na getirildi.

35 yaşındaki belgradlı otobüs şoförü mirko matovic de bunlardan biriydi. matovic, azılı taraftar grubu grobari'nin de etkin bir üyesi. kazağında grubun armasıyla beşiktaş taraftarı arasında hiç sorun yaşamadan gezdiğini anlattı mirko matovic. 

Matovic, Sırp taraftarları getiren tur otobüsünün şoförü
[[Enver Hasanoğlu-Al Jazeera]]

çok sayıda olmamalarının nedenini ise şöyle anlattı: "belgrad'dan buraya otobüsle gelmenin maliyeti 50 euro. bu sizler için düşük bir rakam olabilir ama bizim ülkemizde önemli bir meblağ. ben gece gündüz çalışıyorum ve maaşım 400 euro. birçok insana göre de iyi kazanıyorum. gerisini siz düşünün."

beşiktaş'ın avrupa ligi'ndeki önemli randevusu öncesi atatürk olimpiyat stadı'nda durum böyleydi. görünen o ki, siyah beyazlılar hangi ligde olursa olsun, bir süre daha tribünlerde istedikleri seyirci oranına ulaşamayacak.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;