Blog

Kazanan 'Kralın Takımı'

Madrid bir yanı kırmızı bir yanı ise eflatun bir gün yaşadı. Al Jazeera'den Hilmi Sever, önce Santiago Bernabeu'daki coşkuyu tattı, sonra da Vicente Calderon'daki hüznü gördü.

Real Madrid maçı uzatmalara götüren golü de normal sürenin uzatma dakikalarında buldu [Reuters]

madrid tarihi ve kolay kolay bir daha yaşanamayacak bir günü geçirdi. iki takım da sanki evinde final maçını oynuyor gibiydi. metrolar, yollar, meydanlar her yer iki takımın formasını giymiş taraftarlarıyla doluydu. aynı günde iki takımın taraftarlarının da statlara gidişi ve o coşkuyu yaşaması inanılmazdı. buna şahit olmak da...

ilk olarak santiago bernabeu ve oradaki büyük coşkuyu gördüm. 'kralın takımı'nın taraftarları 10'uncu kupanın geleceğinden çok emindi. pankartlar ve tezahüratların ana teması da buydu. rakip atletico olsa da barcelona'ya karşı yapılan tezahüratlar da unutulmuyordu. patlayan ses bombaları ve yanan meşaleler yaklaşan futbol festivalinin habercisiydi. 

ardından ise vicente calderon'a doğru yola çıktık. bernabeu'yu aratmayacak görüntüler burada da yaşanıyordu. aynı günde bu anlara şahit olmak, lizbon'da finali yerinde izlemekten bile güzel olabilir. 15-20 dakika arayla değişen tezahüratlar ve formaları görmek kısa süreli bir şaşkınlığa yol açıyor. ancak 'arda turan inşallah' tezahüratlarını duyunca kendimize geliyor ve doğru tarafta olduğumuz anlıyorduk.

şehrin diğer tarafında 'cumhuriyetçilerin takımı atletico' bir ilki başarmanın peşindeydi.

vicente calderon önünde uzun bilet kuyrukları, yanan meşaleler, çocukluğumuzda gördüğümüz takım logolarının olduğu uzun balonlar coşkuyu arttırıyordu. saatler öncesinde bu heyecan yaşanmaya başladı. stat tıklım tıklım doldu.

tarihi maçlara tanıklık etmiş vicente calderon'da 55 bin kişi dört dev ekrana bakarak final coşkusunu doyasıya yaşıyordu. ispanyol spikerlerin nefes almadan maçı anlatışları da üzerine eklenince sıradışı bir deneyimdi. sanki maç madrid'de oynanıyormuş gibi, her pozisyona anında tepki yükseliyordu. tezahüratlar lizbon ile uyumlu yapılmaya çalışılıyor, özellikle ronaldo'ya top geldiğinde tribündeki ıslık seslerinin şiddeti artıyordu.

arda'nın oynamayışı taraftarlarda bir burukluğa neden olmuştu. bir de bunun üzerine ilk 11'de sahaya çıkan diego costa'nın erken sakatlığı tribünlerdeki kafaların düşmesine neden oldu. 

Vicente Calderon'daki taraftarlar uzatma bölümünde gelen gollerle yıkıldı
[[Hilmi Sever-AJT]]

ama takıma olan inanç tamdı. ne de olsa bir hafta önce barcelona deplasmanında da şampiyonluk arda ve costa'nın erken çıkışına rağmen gelmişti. dakikalar ilerledikçe stres de artıyordu. ancak tıpkı camp nou'daki gibi sahneye godin çıktı. yine kafa ile bu kez real madrid ağlarını salladı. yavaş yavaş neptün meydanı'ndaki kutlamaların hayâli gerçeğe doğru dönüyordu. 

real madrid baskısı ile geçen ikinci yarı ise nefesleri kesti. sergio ramos'un uzatmalarda attığı gol real madrid'e hayat verdi. son bölümde ise real madrid'in üç golü sonucu belirledi. atletico'nun maçı uzatmalara götürme planı tutmadı.

maçın bitiş düdüğünün ardından vicente calderon'da yükselen alkış çok güzeldi. sinirle çöp kovalarını tekmeleyenler de yok değildi. real madrid'in şampiyonluğunu korna çalarak kutlayan bazı arabalara ise tepki sert oldu. araçlara atılan tekmeler kısa süreli gerginliklere neden oldu.

cibele meydanı'na yaklaştıkça ise korna sesleri ve tezahüratlar ile real madrid'in şampiyonluğu doyasıya kutlanıyordu.

kaynak: al jazeera

Hilmi Sever

Spor Muhabiri Devamını oku

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;