Blog

Rio'da formalar dolaba kalktı

Brezilyalılar 'utanç' olarak andıkları Almanya yenilgisinin ardından formalarını çıkardı. Rio'da kupa öncesi yapılan hazırlıklar ve bayraklar olmasa, bu kentin Dünya Kupası'nın finaline ev sahipliği yapacak şehir olduğunu anlamak neredeyse imkansız.

Konular: Spor, Futbol, Brezilya


rio'da iki gün önceye kadar her yer sarı-yeşil renklere bürünmüşken, şimdilerde brezilya formalı birine rastlamak oldukça zor.

brezilya halkı, hezimete tepkisini ve gönül kırgınlığını şimdilik bu sessiz protestoyla gösteriyor.

onları en çok üzen bir başka nokta da ezeli rakipleri arjantin'in maracana'da kupayı kaldırma ihtimali. brezilyalılar "arjantin bu topraklarda kupa almasın" diyor.

hezimetin şokunu atlatmaya çalışan brezilyalılar, finalde ezeli rakipleri karşısında almanya'yı destekleyecek.

rio'da kimse maracana'da messi'yi elinde kupayla düşünmek bile istemiyor. maradona-pele kıyaslaması da gündemden yıllar sonra bile düşmüyor. hâlâ tüm tezahüratlarda ve marşlarda bu rekabet var.

riolular  arjantin'in şansı sayesinde kazandığına, finalde almanya'yı geçemeyeceklerine inanıyor.

almanya maçıyla ilgili konuşulurken, maç yerine 'utanç' kelimesi kullanılıyor. sohbetlerde, haberlerde, 'utançtan önce, utançtan sonra' cümleleri yeni bir kalıp oldu adeta. almanya yenilgisi brezilya için milat gibi.

gazetelerde, scolari'nin gözleri yaşlı fotoğraflarının altında yenilginin sebepleri tartışılıyor. en çok üzerinde durulan konu, sistemsizlik ve sadece belli isimler üzerine kurulan oyun.

bazı haberler, kupa öncesi ülkede oluşan kriz ortamının da takımı etkilemiş olabileceği görüşünde.

rio'da hareketlilik azalarak da olsa devam ediyor. brezilya'da statlardaki yüksek izleyici oranının yanında, maçları dışarıdan takip etmek için de yüzbinlerce insan başta burası olmak üzere büyük şehirlere geldi.

kalabalık, satışları adeta patlattı. resmi kupa ürünü satan noktalarda tişört, forma ve top kalmadı. elde kalan anahtarlıklar ve maskotlar da yarı fiyatına satılıyor.

hem dükkan sahipleri, hem seyyar satıcılar kupa bereketinden memnun.

rio, sessiz ve kırgın brezilya'sız finali bekliyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;