Kültür-Sanat

100. yılda 100. film cuma vizyonda

Türk sinemasının 100. yılını kutladığı 2014'te yerli yapım sayısı 5 Aralık'ta 100'ü geçecek. 'Çakallarla Dans 3: Sıfır Sıkıntı', 'Uzun Yol', 'Kesik' ve 'Sesime Gel' vizyona girecek yeni filmler.

Konular: Kültür-Sanat

 box office türkiye'nin sıralamasına göre bu 2014 yılı içerisinde gösterime giren yerli yapımların sayısı yıl sonuna kadar 100'ü aşacak. bu sınırın 5 aralık'ta gösterime girecek olan dört yeni filmle geçilmesi bekleniyor. 

murat şeker'in yönettiği 'çakallarla dans 3: sıfır sıkıntı', nihat seven'in yönettiği 'uzun yol', fatih akın'ın yönettiği 'kesik' ve hüseyin karabey'in yönettiği 'sesime gel' bu cuma beyaz perdede izleyiciyle buluşacak.

ikinci filminde 1 milyona yakın gişe başarısı yakalayan 'çakallarla dans' serisi yine iddialı. filmde ilker ayrık, timur acar, şevket çoruh, murat akkoyunlu ve derya baykal' başrollerde.

kayınço gökhan, muhasebeci servet, köfte necmi ve del piero hikmet karakterini bir araya getiren film, hikmet'in dilsiz bir kıza aşık olup, yeniden konuşabilsin diye ameliyat parasını denkleştirme çabasını anlatan bir komedi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;