İspanya

12-0'lık maça şike soruşturması

İspanya 3. Ligi’nde Barcelona’nın B takımına 12-0 yenilen Eldense’de teknik direktör Filippo di Pierro ve iki futbolcu gözaltına alındı.

Konular: Spor, Futbol

ispanya'da şike iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, 3. futbol ligi (segunda b) takımlarından eldense'nin teknik direktörü filippo vito di pierro'nun yanı sıra bir yönetici ve iki futbolcunun gözaltına alındığı açıklandı.

geçen hafta sonu oynanan maçta barcelona b'ye 12-0 yenilen eldense takımındaki şike iddialarını soruşturan ispanyol polisinin, geniş kapsamlı bir araştırma başlattığı bildirildi.

eldense'nin 26 yaşındaki futbolcusu cheikh said'in ülke basınına yaptığı açıklamaların ardından harekete geçen ispanyol polisi, ilk olarak takımın italyan teknik direktörü di pierro, bir yönetici ve biri kaleci olmak üzere 2 futbolcuyu gözaltına aldığını duyurdu. polis kaynaklarından alınan bilgide, soruşturmanın devam ettiği ve yeni gözaltıların olabileceği belirtildi.

segunda b'de hafta sonu oynanan ve barcelona b'nin 12-0 üstünlüğüyle tamamlanan karşılaşmada şike yapıldığı iddiası, eldense kulübü başkanı david aguilar ve futbolcu said tarafından maçın ardından gündeme getirilmişti.

yaşadığı mağlubiyetin ardından küme düşmesi matematiksel olarak kesinleşen eldense, şike iddiaları açıklığa kavuşuncaya kadar a takımın tüm sportif faaliyetlerini durdurma kararı almıştı. kulüp başkanı aguilar, ispanyol basınına yaptığı açıklamalarda, şike olayının arkasında bazı futbolcularının ve kulüple sponsorluk ilişiği kesilen bir italyan şirketinin olduğunu savunmuştu. aguilar ayrıca, şikenin bir çin bahis şirketi aracılığıyla yapıldığını öne sürmüştü. futbolcu said ise takımdaki en az 4 futbolcunun şikeye karıştığını, teknik direktör di pierro'nun da her şeyden haberdar olduğunu iddia etmişti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;