15 Temmuz darbe girişimi

136 diplomatik pasaportludan Almanya’ya iltica başvurusu

Almanya, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında 136 diplomatik pasaport sahibi Türkiye vatandaşının kendilerine iltica başvurusunda bulunduğunu açıkladı. 2016’da Türkiye’den 5 bin 700 kişi, Almanya’ya iltica başvurusu yaptı.

Konular: Almanya, Türkiye

alman hükümeti, türkiye'den 136 diplomatik pasaport taşıyan kişinin, 15 temmuz darbe girişimi sonrası almanya'ya iltica talebinde bulunduğunu açıkladı. 

almanya içişleri bakanlığı, yeşiller partisi milletvekili özcan mutlu’nun soru önergesine cevap verdi. cevapta iltica talebinde bulunanların asker, elçi, diplomat veya aile üyesi gibi gruplara dahil olup olmamalarına göre değil, vatandaşlıklarına göre istatistik tutulduğu ifade edildi. alman hükümetinin türkiye’den 136 diplomatik pasaport hamilinin iltica talebinde bulunduğu bilgisine sahip olduğu belirtildi. bu sayı, aile üyelerini de içeriyor. 

2016’da 5 bin 700 iltica başvurusu

almanya içişleri bakanlığı sözcüsü tobias plate, cuma günü yaptığı açıklamada, iltica taleplerine kişilerin diplomat olmalarından ötürü öncelik verilmediğini belirterek, söz konusu başvurulara ilişkin sürecin devam ettiğini söyledi. plate, taleplerin hiçbirisi hakkında karar verilmediğini de ifade etti.

türkiye’den iltica taleplerinin 2015’in ortalarından itibaren arttığına işaret eden plate, 2014 yılında bin 800, 2015’te 4 bin 600, 2016’da da 5 bin 700 kişinin iltica başvurusu yaptığını belirtti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;