Afrika

'14 milyon kişi açlıkla karşı karşıya'

Birleşmiş Milletler, Afrika’nın güneyinde 14 milyon insanın El Nino'nun sebep olduğu kuraklıktan dolayı açlıkla karşı karşıya olduğunu açıkladı.

Konular: Afrika

birleşmiş milletler'e bağlı world food programme [wfp - dünya gıda programı] afrika’nın güneyindeki 14 milyon insanın geçen seneki kuraklıktan dolayı açlıkla karşı karşıya olduğunu duyurdu. bölgede kuraklığın sürmesi durumunda, açlıkla mücadele eden insan sayısının artacağı açıklandı.

açıklamada kuraklığın sebebinin küresel atmosfer ve doğa olayı ‘el nino’ olduğu belirtildi. “bölgede en az yağmur alan malawi’de 2,8 milyon, madagaskar’da 1,9 milyon, zimbabwe’de 1,5 milyon insan, lesotho’da 650 bin kişi açlıkla karşı karşıya” ifadesi kullanıldı. azalan üretim nedeniyle bölgedeki gıda fiyatlarının çok arttığı da belirtildi.

al jazeera’nin hava durumu sunucusu richard angwin, el nino’nun 1997-1998 döneminden beri bu kadar kuvvetli olmadığını söyledi. “1950’den bu yana en güçlü el nino olabilir” dedi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;