Amerika Açık

15 yaşında Cibulkova’yı yendi

ABD Açık'ta 1999 doğumlu ABD'li tenisçi Catherine Bellis, dünya 12 numarası Dominica Cibulkova’yı 2-1 yenerek büyük bir sürprize imza attı.

Konular: Spor, Tenis
Catherine Bellis, 2014'te kendi yaş grubunda çiftlerde Fransa Açık'ta finale yükseldi. [Fotoğraf: AFP]

elemelerin en genç ismi olan bellis, ilk sette rakibi karşısında üstün bir oyun ortaya koydu. üç kez servis kıran 15 yaşındaki sporcu 6-1 ile setlerde öne geçti.

ikinci sete servis kırarak başlayan cibulkova, dokuzuncu oyunda bir kez daha bunu başarınca seti 6-4 kazanarak durumu eşitledi.

karar setinde 3-1 geriye düşen bellis, bundan sonraki altı oyunun beşini alarak seti 6-4 kazandı.

15 yaşındaki sporcu 1996’da ana kournikova’dan beri amerika açık’ta maç kazanan en genç isim oldu.

karşılaşmadan sonra konuşan bellis, “maça büyük bir tecrübe olacak diye düşünerek çıktım. galip geleceğimi beklemiyordum. halen şoktayım” dedi.

turnuvaya özel davetle gelen abd'li tenisçi, üst turda kazakistan'dan zarina diyas ile karşılaşacak.

favorilerde sorun yok

turnuvanın iki numaralı seribaşı roger federer, avustralyalı rakibi marinko matosevic 6-3, 6-4 ve 7-6’lik setlerle 3-0 geçerek rahat bir şekilde üst tura yükseldi.

efsane basketbolcu michael jordan’ın seyrettiği maç sonrası isviçreli tenisçi, “stefan edberg ve boris becker benim tenisteki idollerim. fakat jordan benim spor kahramanım” diye konuştu.

ilk turda taylor townsend ile karşılaşan serena williams 6-3 ve 6-1 ile zorlanmadı kazandı. williams üst turda vania king ile mücadele edecek.

kaynak: al jazeera ve reuters

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;