Gülen örgütü soruşturmaları

17 ve 25 Aralık polisleri savcılığa başvurdu

17- 25 Aralık soruşturmasını yapan ekibin başındaki Emniyet Müdürü Yakup Saygılı ile 6 emniyet personeli haklarında soruşturma olup olmadığını öğrenmek için dilekçe verdi.

17- 25 Aralık soruşturmasını yapan ekibin başındaki Emniyet Müdürü Yakup Saygılı hakkında soruşturma olup olmadığını öğrenmek için dilekçe verdi. [Fotoğraf: CİHAN]

17- 25 aralık soruşturmasını yapan ekibin başındaki emniyet müdürü yakup saygılı, 17 aralık operasyonundan sonra görevinden uzaklaştırılan organize suçlarla mücadele şube müdürü nazmi ardıç, emniyet müdür yardımcısı mahir çakallı, mali suçlar şubesi'nin eski müdür yardımcısı kazım aksoy, ibrahim şener, mustafa denizhan ve arif ibiş, çağlayan’daki istanbul adliyesi’ne geldi. haklarında soruşturma olup olmadığını öğrenmek için savcılığa başvurdu.

operasyon iddialarını sordular

yakup saygılı yaptığı açıklamada, “17 ve 25 aralık olarak tabir edilen büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının gerçekleştiği o dönemde çalışan kolluk görevlilerinin de gözaltına alınacağı, onlara yeni bir operasyon yapılacağı, hatta yanlarında bazı gazetecilerin de olabileceğine ilişkin bazı yayınlar vardı. bu yayınlar üzerine bizim kamuoyuna bir açıklama yapma zaruretimiz doğdu, cumhuriyet savcılığımıza geldik” dedi.

“kendimiz hakkında yürütülen, uyap’a kayıtlı herhangi bir soruşturma olup olmadığını resmi olarak sorduk” ifadelerini kullanan saygılı, “uyap’a kayıtlı hiçbir soruşturmamız olmadığını gördük. kendileri bir soruşturma yürütüyor ama bunu uyap’a girmemişler mi acaba? bu soru işaretine karşı bir de dilekçe verdik. 'uyap’a girilmeyen fakat tarafınızdan yürütülen herhangi bir soruşturma var mıdır' diye sorduk. cevapta özetle bu bilgi edinme hakkı çerçevesinde size söyleyebileceğimiz bir şey değildir denildi. halbuki bu bilgi edinme hakkı içerisinde sorulan bir soru değil, cmk çerçevesinde sorulan bir soruydu. ancak böyle bir cevap aldık.”

bunun üzerine savcılığa sunmak için bir dilekçe hazırladıklarını belirten saygılı, “eğer bu haberler doğruysa, bu ihtimale karşı biz buradayız. hiçbir yere kaçmıyoruz. ifademize başvuracaksanız, çağırın gelelim. yok ikametimizde arayacaksanız ikametimizde bekliyoruz, buyurun gelin. çünkü veremeyecek hiçbir hesabımız yok. biz adli kolluk görevlileri olarak çalıştık. yapılan her operasyon, dinleme, izleme, fezlekeye geçirilen her bir harf cumhuriyet başsavcılığının emriyle yerine getirilmiştir” dedi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;