Türkiye

23 Nisan kutlanıyor

Bugün Meclis'in açılışının 94. yıldönümü. Meclis Başkanı Cemil Çiçek başkanlığındaki devlet heyeti Anıtkabir'i ziyaret etti. Çiçek, Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk koydu.

Konular: Türkiye
Çocuk Bayramı ve Meclis'in açılışının 94. yılı için ilk tören Cemil Çiçek başkanlığında Meclis'te yapıldı. [AA]

meclis başkanı cemil çiçek'in başkanlığındaki heyette başbakan tayyip erdoğan, ana muhalefet partisi chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ile bakan ve milletvekillerinin aralarında olduğu isimler yer aldı.

heyet aslanlı yoldan yürüyerek anıtkabir'e geldi.

cemil çiçek atatürk'ün mozolesine çelenk koyduktan sonra heyet atatürk'ün kabri önünde saygı duruşunda bulundu. ardından da istiklal marşı okundu. çiçek başkanlığındaki heyet buradan misak-ı milli müzesi’ne geçti.

meclis başkanı her yıl olduğu gibi anıtkabir özel defterini imzaladı. çiçek deftere şunları yazdı:

"aziz atatürk, ilk başkanlığını yaptığınız türkiye büyük millet meclisi'nin 94'üncü açılış yıldönümünde huzurunuzda bulunmanın heyecanını yaşıyoruz. öncülüğünüzde açılan meclisimiz düşmanı ülkemizden kovmuş, cumhuriyetimizi kurmuş ve milletimize onurlu bir tarih bırakmıştır. tbmm olarak bugün de ülkemizin gelişmesi, kalkınması ve bize hedef olarak gösterdiğiniz muasır medeniyet düzeyinin üzerine çıkması için çalışıyoruz. milli mücadelemizde gösterdiğiniz büyük ruh, kalkınma idealiniz ve büyük başarılarınız bize daima ilham vermektedir. ülkemiz hedeflerini gerçekleştirecek, daha kalkınmış ve modern bir ülke olacaktır. milli egemenlik anlayışını güçlendirmek, daha demokratik, çoğulcu ve özgürlükçü bir ülke haline gelebilmek temel amacımızdır. yaptıklarınız ve milletimize bıraktıklarınız için daima minnet ve şükran duyuyor, daha büyük işler yapmak için kendimizde heyecan hissediyoruz. aziz ruhunuz şad olsun.''

ilk tören meclis atatürk anıtı'nda

23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı ile meclis'in açılışının 94. yılı sebebiyle ilk tören ise meclis'teki atatürk anıtı önünde düzenlendi.

meclis başkanı cemil çiçek, atatürk anıtı'na kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk bıraktı, saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşı okundu.

törene başbakan yardımcısı beşir atalay, meclis başkanvekili ayşe nur bahçekapılı, milli savunma bakanı ismet yılmaz, enerji ve tabii kaynaklar bakanı taner yıldız, ak parti grup başkanvekili ahmet aydın, chp grup başkanvekili engin altay, mhp grup başkanvekili yusuf halaçoğlu, bdp muş milletvekili ve meclis idare amiri sırrı sakık, meclis başkanlık divanı üyeleri, milletvekilleri ve meclis idari personeli katıldı.

meclis başkanı cemil çiçek daha sonra meclis tören salonu'nda kutlamaları kabul etti.

Anıtkabir'i sadece devlet heyeti ziyaret etmedi, çocuklar da Türk bayraklarıyla oradaydı. [AA]

çocuklar anıtkabir'e koştu

milli eğitim bakanı nabi avcı da, bir grup öğrenci ve öğretmenle anıtkabir'i ziyaret etti.

saat 17.00’ye kadar açık kalacak olan anıtkabir, 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı dolayısıyla perşembe günü saat 20.00’ye kadar ziyaret edilebilecek.

gün boyu program var

meclis genel kurulu, cemil çiçek başkanlığında saat 14.00'te özel gündemle toplandı. istiklal marşı'nın okunmasını cemil çiçek'in konuşması takip etti.

başbakan tayyip erdoğan, chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu, mhp genel başkanı devlet bahçeli, hdp eşbaşkanı ertuğrul kürkçü ve bdp temsilcisi pervin buldan da 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı ile meclis'in açılışının 94. yılına dair 10'ar dakikalık konuşma yaptı. 

özel oturumu cumhurbaşkanı abdullah gül, kuvvet komutanları, yüksek yargı organlarının başkanları ve yabancı misyon temsilcileri de izledi.

cemil çiçek ve eşi akşam meclis'te 23 nisan resepsiyonu verecek. her yıl tören salonu'nda yapılan resepsiyon bu yıl şeref salonu'nda olacak.

tbmm ana binanın ön cephesinde ise kurtuluş savaşı'nın ışık, ses ve üç boyutlu anlatılacağı bir gösteri olacak.

 

 

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;