2014 Dünya Kupası

32 yıl sonra ilk kez

Dünya Kupası ikinci tur maçında Almanya ile Cezayir karşı karşıya gelecek. Maçı daha önemli hale getiren ise 1982'de yaşananlar.

Konular: Spor, Futbol
Cezayir, grupta dört puan toplayıp ikinci sırada çıktı. [Fotoğraf: AFP]

porto alegre'de oynanacak mücadele 23:00'te başlayacak. iki takımda da sakat veya cezalı oyuncu bulunmuyor.

tarihinde ilk kez dünya kupası'nda ikinci tura yükselen afrika temsilcisi, güçlü rakibi karşısında çeyrek finali hedefliyor.

almanya ve cezayir tarihlerinde üçüncü kez karşı karşıya gelecek. geride kalan iki maçı da cezayir kazanmayı başardı. afrika temsilcisinin dört golüne, almanya bir golle karşılık verebildi. 

iki takım 1982 dünya kupası'nda aynı gruba düşmüştü. cezayir, batı almanya ve şili'yi mağlup etmiş ve önemli bir başarı elde etmişti. ancak batı almanya ile avusturya arasında oynanan son maçta alınan sonuç ve yaşananlar cezayir'in gruptan çıkmasına engel olmuştu.

batı almanya, maçın 10'uncu dakikasında öne geçmesine rağmen, kalan dakikalarda rakip kaleye fazla gitmedi. büyük bölümü futbolcuların arasında paslaşması ile geçen mücadele 1-0 sona erdi. cezayir averajla üçüncü sırada kalarak turnuva dışında kaldı. bu maçta yaşananlara cezayirlilier büyük tepki göstermişti. o günden sonra iki takım ilk kez mücadele edecek. 

günün ilk maçı; fransa-nijerya

turnuvanın en formda takımlarından olan fransa, çeyrek finale çıkabilmek için nijerya ile karşılaşacak. brasilia'daki estadio nacional'de oynanacak mücadelenin başlama saati 19:00.

iki takım daha önce bir kez karşılaştı. 2009'da oynanan hazırlık maçını nijerya, joseph akpala'nın golü ile 1-0 kazandı.

almanya-cezayir, fransa-nijerya eşleşmelerinin galipleri çeyrek finalde karşılaşacak.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;