Türkiye

327 sefer iptal

İstanbul'da beklenen kar yağışı sebebiyle Türk Hava Yolları, Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarından yapacağı 327 seferini iptal etti.

Konular: Hava Durumu, Türkiye
[Fotoğraf: DHA]

istanbul atatürk ve sabiha gökçen havalimanlarında kapasite yüzde 20 azaltılınca türk hava yolları (thy), 26-27 ocak tarihlerinde 327 seferini iptal ettiğini duyurdu. türk hava yolları'nın internet sitesinden yapılan duyuruda, "26-27 ocak 2017 tarihlerinde, 'istanbul atatürk ve sabiha gökçen' meydanlarında beklenen meteorolojik hadise (kar yağışı) nedeniyle seferlerimiz iptal edilmiştir. iptal duyuruları anlık olarak güncellenemediğinden uçuşunuzun son durumunu web sitemizdeki kalkış-varış uygulamasından kontrol etmenizi tavsiye ederiz" denildi.

thy'nin atatürk havalimanı'nda perşembe günü 160, sabiha gökçen havalimanı'nda ise 36 seferi yapılamayacak. thy, cuma günü ise istanbul'un her iki havalimanındaki 131 seferini iptal etti.

thy yolcuları, seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu, "www.thy.com" adresinden veya 444 0 849 numaralı çağrı merkezinden öğrenebilecek. 

beklenen kar yağışı öncesi devlet hava meydanları işletmesi, atatürk havalimanı'nda gece yarısından itibaren kapasitenin yüzde 20 azaltılacağını açıklamıştı. açıklamada, "26 ocak 2017 perşembe günü 00.01'den 23.59 saatlerini kapsayan tüm gün boyunca atatürk havalimanı'nda uçak seferleri beklenen olumsuz hava şartları nedeniyle yüzde 20 oranında azaltılmıştır. yolcularımızın bilet aldıkları havayolu kuruluşlarıyla irtibata geçmeleri tavsiye olunur" denilmişti.

olumsuz hava şartları nedeniyle sabiha gökçen havaalanı'nda da aynı şekilde seferlerin 26-27 ocak tarihlerinde yüzde 20 azaltılacağı öğrenildi. 

pegasus hava yolları'nın internet sitesinden yapılan duyuruda da, "yurt genelinde ve istanbul sabiha gökçen havalimanı'nda olumsuz hava muhalefeti nedeniyle, seferlerimiz iptal edilmiştir. yoğun hava muhalefetinden dolayı tüm seferlerimizde aksaklıklar/gecikmeler yaşanabilmektedir" ifadeleri kullanıldı. pegasus hava yolları 110 seferini iptal etti.

atlasglobal hava yolları'nın 20, onurair'in ise 6 seferini iptal ettiği öğrenildi.

kaynak: aa, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;