Türkiye

416 kişi kamudaki görevlerine iade edildi

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan 688 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 416 kişi kamudaki görevlerine iade edildi.

Konular: Türkiye
[Fotoğraf: AA]

688 sayılı olağanüstü hâl (ohal) kapsamında bazı tedbirlerin alınması hakkındaki kanun hükmünde kararname, resmi gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. khk ile daha önce kamudaki görevlerinden çıkarılan 416 kişi görevlerine dönebilecek.

khk'nın ekindeki listeye göre, içişleri bakanlığı mahalli idareler personelinden 90, sağlık bakanlığı'ndan 83, diyanet işleri başkanlığı'ndan 76, yükseköğretim kurumlarından 37, emniyet genel müdürlüğü ve sosyal güvenlik kurumu başkanlığı'ndan 24’er, adalet bakanlığı'ndan 15, karayolları genel müdürlüğü'nden 9, milli savunma bakanlığı ve türk silahlı kuvvetleri ile orman ve su işleri bakanlığı'ndan 7'şer, devlet demiryolları işletmesi genel müdürlüğü ve iller bankası'ndan 5'er, yargıtay, jandarma genel komutanlığı ve devlet hava meydanları işletmesi genel müdürlüğü'nden 4'er, danıştay başkanlığı, bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu başkanlığı ile tapu ve kadastro genel müdürlüğü'nden 3'er, çevre ve şehircilik bakanlığı, türkiye istatistik kurumu, türkiye lokomotif ve motor sanayi aş. genel müdürlüğü ve türkiye demiryolu makinaları sanayi anonim şirketi genel müdürlüğü'nden 2'şer, dışişleri bakanlığı, içişleri bakanlığı, içişleri bakanlığı göç idaresi genel müdürlüğü, sayıştay ile basın yayın ve enformasyon genel müdürlüğü'nden birer kişi göreve iade edildi.

göreve 10 gün içinde başlamaları gerekiyor

khk'nın yayımlanmasıyla görevlerine iade edilenlerin 10 gün içinde göreve başlamaları gerekiyor. bu sürede göreve başlamayanlar çekilmiş sayılacak.

göreve başlayanlara, kamu görevinden çıkarıldıkları tarihten göreve başladıkları tarihe kadar geçen süreye tekabül eden mali ve sosyal hakları ödenecek. bu kişiler, kamu görevinden çıkarılmalarından dolayı herhangi bir tazminat talebinde bulunamayacak. söz konusu personelin görevlerine iadesi, kamu görevinden çıkarıldıkları tarihte bulundukları yöneticilik görevi dışında öğrenim durumları ve kazanılmış hak aylık derecelerine uygun kadro ve pozisyonlara atanmak suretiyle de yapılabilecek. 

kaynak: resmi gazete, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;