Türkiye Süper Ligi

8 gollü maçta kazanan Balıkesir

Türkiye Süper Ligi'nde günün ilk maçını Balıkesirspor kazandı. Kasımpaşa'yı evinde 5-3 yenen kırmızı beyazlılar bu sezonki ikinci galibiyetini aldı.

Konular: Spor, Futbol
Balıkesirspor'da teknik direktör değişikliği de yaşandı. [AA]

kasımpaşa'yı yenen balıkesirspor, galatasaray galibiyetinden sonra ikinci kez bu mutluluğu yaşadı. puanını sekize çıkardı fakat son sıradan kurtulamadı.

deplasmanlarda kötü bir performans sergileyen kasımpaşa ise 19 puanda kaldı. 

14. hafta

k.erciyesspor 0-1 fenerbahçe
sivasspor 0-2 başakşehir
gençlerbirliği 5-0 konyaspor
eskişehirspor 1-1 karabükspor
galatasaray 3-2 mersin
balıkesirspor 5-3 kasımpaşa
bursaspor 3-3 trabzonspor
beşiktaş  3-1 akhisar
rizespor 0-1 gaziantepspor

karşılaşmada öne geçen de kasımpaşa oldu. henüz yedinci dakikada scarione ile istanbul temsilcisi skoru 1-0'a getirdi. ilk yarı bu skorla sona erdi.

ikinci yarıda ise gökhan ünal ve burak çalık'ın golleriyle balıkesir 2-1 öne geçti. tunay torun skoru 2-2'ye getirdi. sercan yıldırım ve ali öztürk'ün golleriyle ev sahibi ekip yine iki farklı öne geçti. 80'de ise ryan donkfarkı bire indirdi. uzatma dakikalarında ise balıkesir bir gol daha buldu. maç 5-3 sona erdi. 

balıkesir ligdeki ikinci galibiyetini aldı.

özdeş: her galibiyet yeni bir başlangıç

balıkesirspor'un teknik direktörü kemal özdeş, maçın ardından yaptığı açıklamada, tam zamanında gelen bir galibiyet olduğunu belirterek, "her galibiyet yeni bir başlangıç" dedi.

ligde 13 maçta attıkları golün yarısını bu maçta kaydettiklerini dile getiren özdeş, oyuncularının maça katkısının büyük olduğunu söyledi.

bugüne kadar 10 maçtır kazanamayan bir takım olarak alınan galibiyetin önem taşıdığını vurgulayan özdeş, "rakiplerimizin puan kaybettiği bir haftada önemli bir galibiyet aldık. bunun anlamlı olması için karabük deplasmanından da puanla dönmeliyiz. bu maçı da kazanmamız gerekiyor" diye konuştu.

maçın devre arasında soyunma odasına girdiklerinde oyuncularına önemli bir şey söylediğini anlatan özdeş, "onlara, 'maçı 3-0 kazanmaktansa 1-0'dan geriye düşüp kazanmak daha coşkulu olacak' dedim. oyuncularım da bunu yaptılar kutluyorum" ifadelerini kullandı.

kasımpaşa teknik direktörü şota arveladze ise zor maç olduğunu ifade ederek, bir ara oyunu bıraktıklarını ve ardından toparlayamadıklarını söyledi.

ilk devrede soyunma odasına 1-0 girmeyi istediğini kaydeden arveladze, "müdahale ederek düzeltmeyi istedim. müdahale ettik ama olmadı. çok hata yapan, topu dışarı atmak varken çalım atan bir kasımpaşa vardı sahada" dedi.

arveladze, ligde hedeflerinin ilk 8'e girmek olduğunu bildirerek, bunun için kolay gol yememeleri gerektiğini sözlerine ekledi. 

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;