Bilim-Teknoloji

83 milyon hesap bilgisi çalındı

Bugüne kadar yaşanan en büyük bilgi hırsızlığının hedefi ABD'li yatırım bankası JP Morgan oldu. Firmanın elindeki 83 milyon hesaba ait bilgiler siber saldırganlar tarafından ele geçirildi.

Konular: Bilim-Teknoloji
Siber saldırganlar milyonlarca kişinin bilgilerini ele geçirdi
Siber saldırganlar milyonlarca kişinin bilgilerini ele geçirdi [Fotoğraf: Shutterstock]

ortaya çıkarılan veri hırsızlığında 83 milyon kişinin isimleri, telefon numaraları ve adres bilgileri çalındı. bankadan yapılan açıklamaya göre siber saldırganlar 76 milyonu özel şahıslara, 7 milyonu ise şirketlere ait toplam 86 milyon hesaba ait bilgileri ele geçirdi.

ele geçirilen hesap bilgilerinin bazılarının önceki müşterileri ait olduğu açıklanırken hesap numarası ya da sosyal sigorta numarası gibi bilgilerin ele geçirilmediği belirtildi.

jp morgan yetkilileri ise ortaya çıkan durum ile ilgili olarak mevcut müşterilerin hesaplarına ait şifre ve benzeri giriş bilgilerini değiştirmelerine gerek olmadığını düşünüyor.

daha önce de olmuştu

daha önce de jp morgan dışında home depot ve target gibi abd'li büyük şirketlerin kullanıcı bilgileri ele geçirilmişti. home depot'un 56 milyon, target'ın ise 40 milyon müşterisinin bilgileri çalınmıştı.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;