Fırat Kalkanı Harekâtı

99 IŞİD hedefine atış

Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında, keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen 99 IŞİD hedefine, 291 adet Fırtına ve 23 ÇNRA atışı yapıldı.

[Fotoğraf: AA]

genelkurmay başkanlığından yapılan açıklamada, türk silahlı kuvvetlerince (tsk) sürdürülen fırat kalkanı harekâtı'nın 38'nci günündeki gelişmelere ilişkin bilgi verildi. açıklamaya göre, keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen 99 işid hedefine, ateş destek unsurlarınca 291 adet fırtına ve 23 çok namlulu roketatar (çnra) atışı yapıldı. gerçekleşen atışlar sonucunda işid’in çok sayıda silah mevzii ve barınak olarak kullandığı yapılar imha edildi.

türk uçakları tall atiyah, uvayşiyah ve cubban'da bulunan 6 hedefe 6 bomba attı. ayrıca işid tarafından komuta yeri ve silah mevzii olarak kullanılan 6 bina ve hemen yanlarındaki silah mevzileri imha edildi.

30 eylül cuma günü saat 18.00'e kadar meydana gelen gelişmeler çerçevesinde azaz-rai hattında, muhalif unsurlardan oluşan özel görev kuvvet grubu ile işid arasında uvayşiyah, cubban, tall atiyah ve tall aşah meskun mahallerinde yoğun çatışmalar gerçekleşti. buralarda büyük ölçüde hakimiyet sağlayan muhalif unsurların tam kontrol sağlama yönündeki gayretleri saat 18.00 itibarıyla devam ediyor.

koalisyon güçleri de hava harekâtı düzenledi

koalisyon güçleri tarafından, rail (3), türkmen barı (2), şuvayrin ve ghüz bölgesinde tespit edilen işid unsurlarına yönelik icra edilen 7 hava harekâtı sonucunda ilk tespitlere göre 3 işid unsuru ‘etkisiz hâle getirildi’.

işid unsurlarınca kullanılan biri komuta kontrol binası olmak üzere 3 bina, 2 savunma mevzii, bir depo, 2 el yapımı patlayıcı, 1 silah monteli araç ve 1 ağır silah imha edildi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;