IŞİD

ABD İran'la pazarlığı reddetti

İran IŞİD ile mücadelede ABD'ye işbirliği teklif etti, karşılığında yürüttüğü nükleer programda esneklik istedi. Washington teklifi reddetti.

Konular: İran, Ortadoğu
Beyaz Saray'ın sözcüsü Josh Earnest, ABD'nin İran'la nükleer konusunda IŞİD'e karşı mücadeleyi destelemek karşısında pazarlık yapmayacağını söyledi. [Fotoğraf: Reuters]

reuters’e konuşan bir iranlı yetkili, tahran'ın abd’nin işid’e karşı kurduğu koalisyona destek olmaya hazır olduğunu, karşılığında ise abd ve batı ülkelerinden nükleer programı konusunda esneklik talep ettiğini söyledi.

abd’nin yanıtı beyaz saray sözcüsü josh earnest’in açıklamasıyla geldi. earnest, dünya güçlerinin iran’ın nükleer programından vazgeçmesini istemesinin, işid’e karşı kurulan koalisyonla ‘kesinlikle alakası olmadığını’ söyledi.

earnest, “abd işid’e karşı mücadeleyi güvenliğe almak için iran ile nükleer programı konusunda pazarlık yapmayacak”

abd dışişleri bakanı john kerry, işid tehdidinin bertaraf edilmesi için iran’a da görev düştüğünü söylemişti.

birleşmiş milletler güvenlik konseyi’ndeki irak oturumunda konuşan abd dışişleri bakanı kerry, şimdiye kadar 50 civarında ülkenin irak şam islam devleti işid'e karşı koalisyona destek verdiğini açıkladı. işid tehlikesinin sadece askeri müdahalelerle yok edilemeyeceğini belirten kerry “birçok çizgide kapsamlı ve yakın bir işbirliği gerekiyor. iran da dahil hemen hemen tüm dünya ülkelerine görev düşüyor” diye konuşmuştu.

kaynak: al jazeera ve reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;