Suriye'de iç savaş

ABD: Koalisyon uçağını IŞİD düşürmedi

ABD ordusu, IŞİD'in kontrolündeki Rakka kentinde düşen Ürdün'e ait savaş uçağının örgütün ateşiyle düşürülmediğini açıkladı. General Lloyd Austin, rehine düşen Ürdünlü pilotu kurtarmaya çalışacaklarını ifade etti.

Konular: Suriye, Ortadoğu
IŞİD’in sosyal medya hesaplarında, düşen uçaktan kurtulan Ürdünlü pilotun fotoğrafları yayınlanmıştı. [Fotoğraf: Al Jazeera]

amerikan merkez kuvvetler komutanlığı (centcom) komutanı general lloyd austin, suriye'de koalisyonun işid'e karşı hava saldırı operasyonlarının kapsamında ürdün hava kuvvetlerine ait savaş uçağının düştüğünü doğruladı.

ancak austin, düşen ürdünlü uçağın işid'in ateşiyle düşürülmediğini ifade etti ancak uçağın düşme nedeni konusunda da bilgi vermedi. 

işid'in eline rehine düşen ürdünlü pilotu kurtarmak için yoğun çaba serfedeceklerini söyleyen austin, yaptığı yazılı açıklamada, ürdün'ün işid'e karşı koalisyona olan desteklerinden dolayı teşekkürde bulundu. 

işid’in sosyal medya hesaplarında, düşen uçaktan kurtulan ürdünlü pilotun fotoğraflarını yayınlandı.

ürdün yönetimi de pilotun işid tarafından yakalandığını doğruladı.

ürdün işid'e karşı mücadele koalisyonun da yer alan ülkeler arasında.

abd liderliğindeki koalisyon güçlerinin suriye’de işid’e karşı en yoğun saldırıları gerçekleştirdiği bölgelerin başında rakka geliyor.

işid, 15 ocak’ta nusra cephesi’nin de bulunduğu muhalif grupları bölgeden uzaklaştırarak, uzun süre boyunca büyük oranda kontrol ettiği rakka kentini tamamen ele geçirmişti. suriye’nin kuzeydoğusundaki kent işid’in merkezi konumunda.

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;