2014 FIBA Dünya Kupası

ABD ve İspanya çok rahat

FIBA Dünya Kupası'nın favorilerinden ABD Meksika'yı, İspanya da Senegal'i farklı yenerek adlarını çeyrek finale yazdırmayı başardı.

Konular: Spor, Basketbol
ABD, 2010'da Türkiye'de düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda altın madalyaya uzanmıştı. [Fotoğraf: AA]

ilk turda türkiye ile aynı grupta yer alan abd ilk çeyreğe 9-0’lık seriyle başladı. meksika gustavo ayon ile hem savunmada hem de hücumda ayakta kaldı. çeyreğin ikinci bölümünde daha dengeli hücum eden meksika farkın açılmasına daha fazla izin vermedi ve periyot 23-13 sona erdi.

ikinci çeyrekte meksika dış atışlarda isabet bulamayınca tempo abd’nin istediği seviyeye çıktı. farkı açmaya başlayan nba yıldızları stephan curry ve klay thompson ikilisiyle hücumda etkili oldu. çıkmadan oynayan ayon takımını oyunda tutmaya çalışsa da soyunma odasına 42-27 geride girdiler.

devre dönüşü curry’nin üçlükleriyle farkı 25 sayıya kadar çıkaran abd, anthony davis ve demarcus cousins’in savunmada pota altını kapatmasıyla rahat bir oyun ortaya koymaya başladı. bir kez daha ayon ile hamle yapan meksika, abd’nin rotasyonuna cevap veremeyince son 10 dakikaya 66-48 geride girdi.

son çeyrekten tüm oyuncularını sahaya süren abd farkın kapanmasına izin vermedi. iki takım da fark nedeniyle savunmada sert bir oyun ortaya koymayınca hızlı hücumlarla skor buldu. abd karşılaşmayı 86-63 kazanarak çeyrek finale yükseldi.

abd’nin rakibi slovenya

ikinci tur karşılaşmasında dominik cumhuriyeti’ni 71-61 yenen slovenya, çeyrek finalde abd’nin rakibi oldu.

karşılaşmaya iki takım da hücumda etkili başladı. ilk çeyrek 15-15 eşitlikle geçildi. ikinci periyotta slovenya oyuna ağırlığını koydu. zoran dragic ile sayılar bulan avrupa temsilcisi soyunma odasına 38-28 öne girdi.

devre dönüşü farkı kapatmaya başlayan dominik cumhuriyeti son 10 dakikaya 54-48 geride girdi. son çeyrekte tempoyu arttıran dominik farkı ikiye kadar indirse de eline geçen fırsatları değerlendiremedi. son bölümde hata yapmayan slovenya karşılaşmayı 71-61 kazanarak çeyrek finalde abd’nin rakibi oldu.

slovenya-abd karşılaşması 9 eylül’de oynanacak.

ispanya da çok rahattı

iki büyük favoriden abd gibi, ev sahibi ispanya da son 16 turundaki rakibi senagal'i rahat yendi.

başkent madrid'de oynanan ikinci tur mücadelesi karşılıklı basketlerle başlarken, ilk çeyreği ispanya, 23-17 önde tamamladı. ikinci çeyrekte farkı açan ev sahibi takım, devre arasına 41-28'lik üstünlükle girdi.

senegal karşısında iyi oyununu üçüncü çeyreğe de yansıtan ispanya, son periyoda 19 sayı farkla 62-43 önde gitti. son çeyrekte kalite farkını ortaya koyan avrupa temsilcisi, müsabakayı 89-56 kazanarak çeyrek finale yükseldi.

fransa son çeyrekte direndi

fiba dünya kupası ikinci tur maçında fransa ile hırvatistan karşı karşıya geldi. ilk çeyrekte hücumda sıkıntı yaşayan fransa sadece 7 sayı buldu. hırvatistan rakibinin düşük skorunu iyi değerlendirdi ve ilk çeyreği 15-7 önde kapattı.

ikinci periyotta savunmada sertleşen fransa, rakibine kolay şut imkanı vermedi. farkı kapatmayı başaran fransa, soyunma odasına 23-22 önde girdi.
düşük skorlu geçen devrenin ardından fransa temposunu arttırdı. ilk iki çeyrekte bulduğu sayıyı üçüncü on dakikada bulan mavi beyazlılar son periyoda 46-34 önde girdi.

son çeyrekte ante tomic önderliğinde geri dönüşü başlatan hırvatistan farkı ikiye kadar indirdi. son anlarda bojan bogdanovic’in üçlüğü girmeyince fransa karşılaşmayı 69-64 kazandı ve ispanya'nın çeyrek finaldeki rakibi oldu.

ispanya-fransa mücadelesi 10 eylül çarşamba günü oynanacak.

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;