Bilim-Teknoloji

ABD'de akıllı telefon bağımlılığı artıyor

Pew araştırma merkezi tarafından yapılan yeni araştırma, ABD'de akıllı telefon üzerinden internete bağlanan kullanıcı sayısının 20 milyonu aştığını gösterdi. 2011'de yüzde 35 olan akıllı telefon kullanımı ise yüzde 64'e çıkmış durumda.

Konular: Bilim-Teknoloji
Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun tüketiciyi rahatlatacak. [Fotoğraf: Shutterstock]

abd'de yapılan araştırma, dünyanın en çok kullanılan elektronik ürünü akıllı telefonların giderek yayıldığını gösterdi. pew tarafından yapılan araştırmada, nüfusu 315 milyonu geride bırakan abd'de en az 20 milyon kişinin internete telefonları üzerinden bağlandığı belirtildi. araştırmada, akıllı telefon sahibi abd'lilerin yüzde 15'nin evlerinde kısıtlı internet bulunduğunu, yüzde 10'unun ise evlerinde internet erişimi bulunmadığına dikkat çekti.

akıllı telefon bağımlılığında ise 18-29 yaş grubu öne çıkıyor. akıllı telefon kullanımı yüzde 64 olarak belirirken, 18-29 yaş grubunda bu oran yüzde 85. pew, abd'lilerin trafikte yön bulmak, haber okumak ve iletişim kurmak gibi temel ihtiyaçlarını akıllı telefonlarla yapmaya giderek daha fazla alıştığını, internete bağlanma oranının da arttığını belirtti.

raporda, abd'lilerin sağlık durumları hakkında bilgi almak ve eğitim kaynaklarına ulaşmak gibi diğer günlük faaliyetler için de akıllı telefonlara başvurduklarını gösterdi. düşük gelirli abd'liler ise telefonlarını genelde iş ilanlarına bakmak için kullanıyor.

2,188'i akıllı telefon sahibi olan 3,181 kişi üzerinde yapılan ankete göre, akıllı telefon kullanıcılarının son bir yılda yaptığı kullanımlarda sağlık bilgisi araması yapmak yüzde 60'la birinci sırada yer alıyor. ikinci sırada yüzde 57 ile çevrimiçi bankacılık işlemler yer alırken, üçüncü sırada yüzde 44 ile emlak araştırması yer alıyor. telefonlarını iş ilanlarına bakmak için kullananların oranı is  yüzde 43.

katılımcılardan yüzde 46'sı, akıllı telefonları olmadan yaşayamayacaklarını düşünüyor.

kaynak: aa ve al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;