İngiltere

ABD'nin ardından İngiltere'den de kısıtlama

ABD'nin 8 ülke, 10 havalimanından kalkan uçaklara yönelik getirdiği elektronik eşya kısıtlamasına İngiltere de katıldı. İngiltere'nin listesinde aralarında Türkiye'nin de olduğu 6 ülke var.

Konular: İngiltere, ABD, Türkiye
[Fotoğraf: Shutterstock]

ingiltere başbakanı theresa may'in sözcüsü, türkiye, lübnan, ürdün, mısır, tunus ve suudi arabistan'dan bu ülkeye gelen doğrudan uçuşlarda, cep telefonundan büyük elektronik aletlerin kabinde taşınmasının yasaklandığını açıkladı. karar, abd'nin 8 ülkeden 10 havalimanından kalkan uçaklara getirdiği kısıtlamadan hemen sonra alındı.

sözcü gazetecilere yaptığı açıklamada, "bu destinasyonlardan birleşik krallık'a doğrudan uçuşlar, ingiltere'nin aldığı bu yeni tedbirlerin uygulanmasına bağlı olarak devam ediyor. bu adımların yolcuların güvenle yolculuk etmesini sağlamak için gerekli ve makûl olduğunu düşünüyorum" dedi.

abd iç güvenlik bakanlığı, aralarında istanbul'un da olduğu 10 havalimanından abd'ye gelen uçuşlarda cep telefonundan büyük elektronik cihazların yolcu kabinine alınmasını yasaklama kararı almıştı. kaynağı açıklanmayan bir terör saldırısı riski üzerine alınan karar, dizüstü bilgisayar, tablet ve fotoğraf makinelerini de kapsıyor. tıbbi cihazlar ise yasağa dahil değil.

her iki ülkenin getirdiği kısıtlamalarda cep telefonundan büyük elektronik eşyaların bagajda taşınmasına izin veriliyor.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;