Türkiye Süper Ligi

Açılış maçında gol yok

Süper Lig’in altıncı haftasında Torku Konyaspor ile İstanbul Başakşehir 0-0 berabere kaldı. Gaziantepspor ise evinde Karabükspor'u tek golle geçti.

Konular: Spor, Futbol
Başakşehir, altı maçta beş beraberlik aldı. [Fotoğraf: AA]

karşılaşmaya konuk başakşehir iyi başladı. 6’ıncı dakikada doka'dan aldığı topla ceza sahasına giren visca'nın şutunda top direkten döndü. baskısını sürdüren istanbul temsilcisi, iki dakika sonra gole yaklaştı. mahmut'un ara pasıyla ceza sahası içerisinde topla buluşan semih'in şutunda, meşin yuvarlağı kaleci kaya güçlükle çıkardı.

SÜPER LİG'DE 6. HAFTA

konyaspor        0-0 başakşehir
gaziantepspor 1-0 karabük
galatasaray      2-1 fenerbahçe
bursaspor        2-2 eskişehirspor
trabzonspor     3-1 mersin
akhisar             2-0 kasımpaşa
beşiktaş          3-2 sivasspor
gençlerbirliği   0-0 erciyesspor
rizespor         2-2 balıkesirspor


gole yakın olan taraf başakşehir idi. 24’te visca'nın sağ kanattan gönderdiği topla ceza sahasına giren semih, kaleciyle karşı karşıya kaldı. bu futbolcunun şutunda meşin yuvarlak kaleci kaya'nın yanından geçti. kaleye giden topu, selim çizgi üzerinden çıkardı.

soyunma odası dönüşü iki takım da pozisyon bulmakta zorlandı. son bölümde başakşehir galibiyete yaklaştı. uzatma dakikalarında doka'nın ara pasıyla soldan ceza sahasına giren visca, kaleciyi de geçerek, topu dar açıdan kaleye gönderdi. yerden filelere gitmekte olan meşin yuvarlağı mehmet son andaki çabasıyla çizgi üzerinden uzaklaştırdı.

karşılaşma 0-0 sona erdi. konyaspor puanını altıya, başakşehir ise sekize yükseltti.

bakkal'dan oyuncularına 'vasatlık' eleştirisi

torku konyaspor teknik direktörü mesut bakkal, "bu kadar vasat oyuncunun olduğu bir yerde aldığımız sonucu küçümsememem gerekiyor. hatalarımızı bulacağız" dedi.

istanbul başakşehir teknik direktörü abdullah avcı ise, "altı yedi tane net pozisyona girdik. bu maçta kazanarak ligde varlığımızı hissettirmek istiyorduk. oynanan oyun beni tatmin etti. deplasmanda alınan bir puan önemlidir ama bu kadar kaçan pozisyonlar karşısında galip gelemediğimiz için üzüldük" diye konuştu.

gaziantep tek golle güldü

günün bir diğer maçında gaziantepspor, kardemir karabükspor'u 1-0 yendi.

bu sonuçla gaziantepspor puanını sekize yükseltti. karabükspor ise dört puanda kaldı.

karşılaşmanın tek golü 29'uncu dakikada geldi. sağ kanatta topla buluşan gökhan süzen, ön direğe doğru orta yaptı. topu iyi takip eden chico'nun kafa vuruşunda top ağlarla buluştu.

gaziantepspor teknik direktörü okan buruk, "bugüne kadar bu sahada maç kazanamamıştık, bunu kırmak bizim için önemliydi. iç sahada ilk maçı kazanmanın mutluluğunu yaşıyoruz. çok iyi maç olmadı, maçın gereğini yaptık" dedi.

kardemir karabükspor teknik direktörü tolunay kafkas ise hakem yunus yıldırım'ı eleştirdi:

"penaltı verilir ya da verilmez ben bunda değilim. ben yunus yıldırım'ın oyun kuralını çözemedim, çözen varsa söylesin. iki takım oyuncuları arasında neredeyse katliam çıkacaktı. bugün futbol oynanmadı, futbola benzer bir şey oynandı."

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;