Ekonomi

Açlık sınırı 1349 lira oldu

Türk-İş mayıs ayı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasını yayınladı. 4 kişilik ailenin açlık sınırı 1349 lira, yoksulluk sınırı ise 4 bin 395 liraya yükseldi.

Konular: Piyasalar

türkiye işçi sendikaları konfederasyonu (türk-iş), mayıs ayında 4 kişilik ailenin açlık sınırını bin 349 tl, yoksulluk sınırını 4 bin 395 tl olarak hesapladı.

türk-iş’in 28 yıldan bu yana, her ay düzenli olarak yaptığı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının mayıs ayı sonuçları yayınlandı. buna göre 2015 mayıs ayı itibariyle açlık sınırı bin 349 lira 22 kuruş, yoksulluk sınırı ise 4 bin 394 lira 87 kuruş olarak hesaplandı.

sağlıklı ve dengeli beslenebilmek için 4 kişilik bir ailenin yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı, 2015 yılının ilk beş ayı sonunda 117 lira artış gösterdi. ailenin yaşam maliyetindeki artış ise yılbaşına göre dört ayın sonunda 381 lira oldu. bekar bir çalışanın yaşama maliyeti ise bu ay asgari ücret halen 949,08 lira olmasına rağmen bin 644 lira olarak hesaplandı.

konfederasyon, gıda fiyatlarında bahar etkisi olmadığına işaret ederek, “mutfak enflasyonunda aylık artış yüzde 1,18 ve son 12 aylık artış yüzde 16,56 oranında. bir kişinin geçim maliyeti bin 644 tl.” tespitini yaptı.

kaynak: türk-iş

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;