HSYK

Adalet Akademisi HSYK üyesini seçti

Adalet Akademisi Genel Kurul üyeleri HSYK üyesini seçti. Kurula 1 üye gönderen Akademi, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürü Ömer Kerkez'i asıl üye olarak seçerken, Adalet Akademisi Başkan Yardımcısı Rıfat İnanç ise yedek üye olarak seçildi.

Konular: Türkiye

Haberin Öne Çıkanları

HSYK seçimi

Adalet Akademisi HSYK üyesini seçti

Ömer Kelez asıl üye

Adalet Akademisi'nden Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürü Ömer Kerkez HSYK üyesi olarak seçildi. A.A

yargıtay, danıştay ve adli yargı ile idari yargıda hsyk seçimlerinin tamamlanması sonrası adalet akademisi’nde de seçimler yapıldı.

genel kurul’da yapılan seçimlerde iki adaydan adalet bakanlığı hukuk işleri genel müdürü ömer kerkez 24 oyla asıl üye olarak seçildi. adalet akademisi başkan yardımcısı rıfat inanç ise 12 oyla yedek üye olarak seçildi. seçimde genel kurul üyesi adalet bakanı bekir bozdağ oy kullanmadı.

adalet akademisi'nden hsyk üyeliği için dört kişi aday oldu. ancak seçim öncesi iki aday yarıştan çekildi. 

hsyk’nın 22 üyesi var

hsyk 22 üyeden oluşuyor. bunun 10'u türkiye genelindeki hakim ve savcıların oylarıyla belirleniyor. 5 üye yargıtay ve danıştay'da ayrı ayrı yapılan seçimlerle belirleniyor. 4'ünü cumhurbaşkanı atıyor, 1'i adalet akademisi'nden geliyor. adalet bakanı ve müsteşarı da doğal üye.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;