Afganistan

Afganistan'da kadınlar için de Wushu

Dövüş sanatları, Afganistan'da oldukça popüler. Ancak sadece erkekler arasında... Geleneksel Çin dövüş sanatı Wushu eğitmeni 20 yaşındaki Sima Azimi, başkent Kabil'de bu durumu değiştirmeye çalışıyor.

Konular: Spor, Diğer Sporlar

dövüş sanatları, afganistan'da oldukça popüler. ancak sadece erkekler arasında...

20 yaşındaki geleneksel çin dövüş sanatı wushu eğitmeni 20 yaşındaki sima azimi, başkent kabil'de bu durumu değiştirmeye çalışıyor. 

babasının desteği ile kurduğu 'the shaolin wushu' kulübünün bütün öğrencileri genç kadınlardan oluşuyor. azimi'nin en büyük arzusu, öğrencilerinin uluslararası müsabakalarda mücadele ettiğini ve madalya kazandıklarını görmek. 

azimi, öğrencilerinin güvenliğinden endişe ediyor. çünkü ona göre afganistan'da kadınların kendilerini geliştirmeye çalışmaları, bazı kesimlerce hoş karşılanmıyor: 

"öğrencilerim gün geçtikçe gelişiyor. bu yüzden güvenliklerinden endişe ediyorum. biliyorsunuz, yaşadığımız ülkede kadınların kendilerini geliştirmelerine karşı olanlar var. fakat bu tür bir aptallığa karşı eğitimlerimize devam ederek savaşmayı seviyorum." 

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;