Afganistan

Afganistan'da NATO üssüne Taliban saldırısı

Afganistan’ın başkenti Kabil’in kuzeyindeki Bagram Hava Üssü’nde şiddetli patlama meydana geldi. Taliban'ın üstlendiği saldırıda 4 kişi öldü, 14 kişi de yaralandı.

Konular: Afganistan, NATO
Afganistan'da Bagram hapishanesinde 88 tutukludan 72’si serbest bırakılacak. [Reuters]

afganistan’ın başkenti kabil’in kuzeyindeki bagram hava üssü’nde siddetli patlama meydana geldi. nato'dan yapılan açıklamada, patlayıcıyla düzenlenen saldırıda en az 4 kişinin öldüğü, 14 kişinin de yaralandığı duyuruldu.

taliban'ın üstlendiği patlamanın meydana geldiği bagram hava üssü sık sık örgütün saldırılarına hedef oluyor.

geçen yıl aralık ayında da canlı bomba saldırısında altı amerikan askeri öldürülmüştü.

afganistan'ın mezar-ı şerif kentindeki alman konsolosluğuna da çarşamba günü bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş, 4 kişi ölmüş, 70 ki,şi yaralanmıştı.

saldırıyı üstlenen taliban sözcüsü zabihullah mücahit ise saldırıyı afganistan'ın kuzeyindeki kunduz vilayetinde düzenlenen hava saldırılarına misilleme olarak düzenlediklerini iddia etti. kunduz'da yaklaşık bir hafta önce nato birlikleri tarafından taliban'a yönelik düzenlenen hava saldırısında 30'dan fazla sivil yaşamını yitirmişti.

kaynak: al jazeera ve dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;