Dünya

Afganistan’da üç NATO askeri öldü

Afgan askeri kıyafetli saldırgan ülkedeki güvenlik sıkıntısını bir kez daha ortaya çıkardı.

Konular: Afganistan
Afgan Ordusu hala ülkede güveni sağlayamadı. [AFP]

afganistan’da görev yapan nato öncülüğündeki uluslararası güvenlik gücü, 3 askerini daha kaybetti.

afgan askeri kılığına giren bir saldırgan, afganistan’ın doğusundaki bir bölgede 3 yabancı askeri öldürdü.

nato, saldırının yeri ve ölen askerlerin hangi milletten olduğuna ilişkin bilgileri açıklamıyor.

geçen yıl benzer saldırılar afgan güvenlik güçleriyle nato arasında ciddi sıkıntılar yaşanmasına neden olmuştu. afgan askeri ya da polisi kılığındaki saldırganlar, nato’ya ait üslere girerek uluslararsı güce kayıplar verdirmişlerdi.

öte yandan afganistan’ın bir çok bölgesinden de çatışma haberleri gelmeye devam ediyor.

afganistan'ın vardak vilayetinin değişik bölgelerinde son 24 saatte taliban ve afgan askeri arasında çıkan çatışmalarda 28 taliban militanı öldü, 2'si afgan askeri 30 kişi de yaralandı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;